Beatrixziekenhuis onderscheiden voor kindgerichte zorg

23 december 2018 om 08:41 lokaal

GORINCHEM De zorg voor pasgeboren baby's in het Beatrixziekenhuis is opnieuw onderscheiden met het Neokeurmerk. De Vereniging van Ouders van Couveusekinderen heeft dit keurmerk uitgereikt aan de kinderafdeling vanwege de goede zorg en de samenwerking met ouders.

Ouders van pasgeboren baby's worden in het Beatrixziekenhuis actief betrokken bij de zorg. Dit helpt hen bij het opbouwen van een band met hun kindje. Ook de communicatie tussen ouders en zorgverleners, waardoor ouders geïnformeerde keuzes kunnen maken over de zorg, scoort opvallend goed.

Het Neokeurmerk geeft inzicht in de kwaliteit van zorg voor pasgeborenen. Belangrijke uitgangspunten zijn dat de familie en zorgverleners samenwerken en dat de zorg gericht is op de ontwikkeling van het kindje. Zo wordt op de kamers in het Beatrixziekenhuis gedempt licht gebruikt, liggen baby's in een nestje in de couveuse en worden baby's getroost tijdens een behandeling of ingreep. Al deze zaken zijn erop gericht om de baby's een veilige, comfortabele omgeving te bieden.

advertentie
advertentie