jeugdsolist op trombone
jeugdsolist op trombone theo bos

BAZUIN SWINGT OP NIEUWJAARSCONCERT

13 januari 2019 om 19:54 Sport/sport Deel je nieuws


Het traditionele nieuwjaarsconcert stond weer bol van verrassingen. Het jeugdorkest swingde de pan uit
en het publiek werd letter meegezogen door de muziek. Yavin Groenewegen staat voor een verfrissende aanpak bij de jeugd.
Ontspannen en met een plezierige uitstraling doet de jeugd bij de Bazuin leuk muziek maken. Yavin zorgde ook voor veel interactie met het publiek.

Een bootcamp-compositie maakt de zaal van links naar rechts totaal los. Zoals men in de muziek noemt “het dak gaat er af”. Ook tijd voor solisten op trombone. De jeugd krijgt de kans om zich te ontwikkelen.


Groot Orkest
Het groot orkest bracht een breed en gevarieerd programma o.l.v. Jos Jansen. Vol met afwisseling. Van polka “Am St. Georstag” tot ”Elsa’sProcession to the Cathedral” die weer muzikaal grote indruk maakte. Ook de humor van de toch al vrolijke trompettisten met “Mouthpiece Mani” deed het publiek schateren.
Ouverture van Paul de Leeuw en Gladiator vielen goed in de smaak. De Bazuin speelt op een behoorlijk niveau en je merk dat dirigent Jos Jansen meer eist van de muzikanten. Dat komt ook tot uiting. Het concert werd afgesloten met de mars “Geburtstagmarsch” van Ernst Mosch. 


Proms concert
De mars werd gespeeld ter gelegenheid van het dit jaar 130 jarig bestaan van de Koninklijke Harmonie. Vanwege dit jubileum staat er een bijzonder jubileumconcert op de agenda op zaterdag 25 mei 2019. “Night of the Klomps”. Een primeur voor Gorcum. Een muziekfeest met veel humor en interactie. Een soort Proms concert in een nieuw jasje. m.m.v. Petra Berger, Jordi Repkes en groot orkest + jeugdorkest en groot samengesteld projectkoor. Ook muzikanten zijn van harte welkom om vanaf februari mee te repeteren en zich in te schrijven voor dit project. (secretariaat@debazuin-gorinchem.nl)
 

dirigent jeugd Yavin Groenewegen
Bazuin jeugd in opleiding
Dirigent Jos Jansen
advertentie
advertentie