GKV Enomics wint opnieuw uitwedstrijd

27 januari 2019 om 12:19 Sport/sport

GORINCHEM Het eerste team van GKV Enomics heeft opnieuw het maximale resultaat aan een uitwedstrijd overgehouden. Een week na de zure nederlaag tegen ODIK stond het team weer als een huis, en pakte in een zeer attractieve en doelpuntrijke wedstrijd de overwinning op het Haagse HKV/Ons Eibernest.

De Gorcumers startten verre van furieus. Na 4 minuten keek het tegen een 2-1 achterstand aan. Na die 4 minuten ging het van beide kanten helemaal los: er werd over en weer gescoord, waar het stuivertje wisselen was om welke ploeg de voorsprong deze keer zou pakken. GKV Enomics sloeg bij een 2-4 voorsprong het eerste gaatje, de Haagse ploeg counterde en kwam met 6-5 voor. Hierna bleef het lang gelijk opgaan, tot de Eibers het gaatje naar 2 op 12-10 wisten te maken. Na een kwartier spelen nam GKV Enomics het initiatief over; via goals van Mats den Besten, Nienke van der Weijden, Ismay Bussing, Kevin van Beest en Niek van der Weijden werd in 4 minuten een 5-0 run gemaakt waardoor de stand 12-15 in het voordeel van de Gorcumers werd. Dit gaatje bleef gehandhaafd tot de rust, bij een stand van 18-21 in het voordeel van GKV Enomics werden de kleedkamers opgezocht. In het eerste bedrijf hadden de Oranjehemden hadden vooral in verdedigend opzicht wat moeite; waar het de hele competitie weinig tegengoals incasseert, vielen ze nu als rijpe appelen in het Haagse mandje.

Aan het begin van de tweede helft werd het definitieve gaatje geslagen: door goals van Nienke van der Weijden (2x), Ismay Bussing en Kevin van Beest stond er na 3 minuten in de 2e helft een comfortabele 18-25 stand op de borden. De Haagse ploeg bleef nog wel wat tegenstribbelen, maar GKV Enomics wist steeds op het juiste moment een doelpunt te maken. De scoringsdrift bleek aan beide kanten nog niet gestild, want ook in de 2e helft werd een lustig op los gescoord. De teller stokte pas bij een 34-36 score in het voordeel van het achttal van coach Niels Mastijn, die zich content toonde met de overwinning in een lastige uitwedstrijd.

Topscoorder was Kevin van Beest die, perfect ondersteund door zijn vakgenoten, 10 keer scoorde. Ook Mats den Besten was met zijn 8 goals veelvuldig op het scoreformulier te vinden.

Doordat koploper Pernix een misstap maakte bij OVVO, staat GKV Enomics nu op een gedeelde 2e plaats, met alle kansen op een kampioenschap. Volgende week opnieuw een lastige uitwedstrijd, deze keer tegen het Ridderkerkse KCR.

Doelpuntenmakers: Kevin van Beest 10, Mats den Besten 8, Nienke van der Weijden 6, Ferry Gruiters 5, Niek van der Weijden 3, Linda Visser 2 en Ismay Bussing 2.