GKV/Enomics naar ruime winst op laagvlieger Tweemaal Zes

10 februari 2019 om 19:49 Sport/sport

GORINCHEM Zaterdag behaalde GKVEnomics thuis een zeer ruime 29 – 16 overwinning op Tweemaal Zes na een 11 – 9 ruststand. Met Niels Huisman voor de geblesseerde Niek van der Weijden in de basis kende de Gorinchemse korfballers een stroeve start. Er was vaak snel balverlies in de aanval, wat Tweemaal Zes de kans gaf bij te blijven. Bij 5 – 5 namen GKVEnomics iedere keer een voorsprong maar Tweemaal Zes kwam telkens weer op gelijke voet. Bij 9 – 9 wist Mats den Besten, 3 minuten voor rust, eerst van afstand en daarna vanaf de stip, na een overtreding tegen Niels Huisman, zijn ploeg op een voorsprong van 2 doelpunten te zetten 11 – 9.

In de tweede helft een ander beeld. Een sterk spelend GKVEnomics dat Tweemaal Zes de maat nam met goed aanvalsspel en in fases een hoog scoringspercentage en verdedigend geconcentreerd. Bij 12 – 10 liep de Gorinchemse formatie binnen zeven minuten uit naar 18 – 10 via een doorloop en afstandsschot van Nienke van der Weijden, tweemaal Mats den Besten vanaf de stip en twee afstandsschoten van Kevin van Beest. Daarna doelpunten over en weer, waarbij de marge van 8 doelpunten in stand bleef.

Een sterk eindschot met in 4 minuten doelpunten van nogmaals Nienke van der Weijden via een vrije bal , Martine Dekker en de vierde treffer van Ismay Bussingvan afstand; invaller Thom Nugteren van afstand en een hele fraaie duikbal gescoord door invaller Panagos Iliadis. De laatste treffer was voor spits Kevin van Beest die daarmee zijn totaal op 7 treffers bracht.

Zaterdag speelt GKVEnomics weer thuis in de Van Rappardhal om 19.30 uur tegen Pernix. De uitwedstrijd was een desillusie. Na een riante 7 – 12 voorsprong in de rust via 16 – 16, 3 minuten voor tijd, naar een 19 - 16 nederlaag. Uiteraard is het standaardteam van GKVEnomics erop gebrand om dit recht te zetten. Beide ploegen staan op 2 punten van koploper ODIK.
De verliezer haakt normaliter af in de strijd om de bovenste plaats.