Afbeelding
ZHZactueel/ Herbert van Dalen

Brandweer druk met stormschades in Gorinchem

12 maart 2019 om 17:57 lokaal

GORINCHEM Door het stormachtige weer in het weekend van zaterdag 9 en zondag 10 maart 2019 zijn op diverse plaatsen in de regio Zuid-Holland Zuid schades ontstaan. Ook in Gorinchem rukte de brandweer uit voor tientallen meldingen van stormschades. Zo werd de brandweer zaterdagmiddag 9 maart opgeroepen om naar de Koningin Wilhelminalaan te gaan. Daar waren bij de torenflat zeilen van een steiger losgewaaid. Ook lagen er steigerplanken los. De brandweer heeft in overleg met de aannemer besloten dat de aannemer het probleem op ging lossen.

Op zondagmiddag 10 maart ging de harde wind nog steeds over de regio. In de binnenstad, aan de Kalkhaven, werd melding gedaan van kapotte ruiten. De brandweer heeft met behulp van een ladderwagen de losse stukken glas verwijderd. Vanaf de Kalkhaven kon de brandweer gelijk doorrijden naar de Ruigenhoek in Gorinchem. Hier waren bij enkele woningen de dakpannen losgewaaid. De brandweer heeft de dakpannen met behulp van de ladderwagen weer teruggelegd. Op de Merwe Donk waaide een sierschoorsteen van zijn plek, ook daar kwam de Gorcumse brandweer met een ladderwagen in actie. Ook in de Maria van Reigersbergenstraat kwam de Gorcumse ladderwagen in actie, ditmaal ook voor losliggende dakpannen op een woning. 

Op dinsdagmiddag 12 maart 2019 rukte de Gorcumse brandweer uit voor een stormschade in de Arkelstraat. Daar was een plaat van een airco installatie losgeraakt door de harde wind. De brandweer heeft met behulp van een ladderwagen de losse plaat verwijderd.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie