Puck op de balk
Puck op de balk Marjon Donjacour

Puck plaatst zich voor NK

24 maart 2019 om 23:46 Sport/sport Deel je nieuws

In Helmond waren dit weekend de kwalificaties turnen in de eerste en tweede divisie. Voor OKK Gorinchem had Puck Ockhuizen zich gekwalificeerd voor de halve finale instap 2e divisie. De net 9 jaar geworden Puck turnde een prima wedstrijd en ging er met een zevende plaats en daarmee kwalificatie voor het NK vandoor.

De jongste wedstrijdturnsters instap N2 kwamen alle 48 tegelijk in twee aparte wedstrijden op de wedstrijdvloer in Helmond. De turnsters konden zich kwalificeren voor het NK door bij de eerste twaalf te eindigen. Tevens kon per toestel plaatsing afgedwongen worden door bij de eerste 4 op een toestel te eindigen.
Na een goede start op balk en een nette oefening op de vloer stond Puck er goed voor. Sprong is een van Puck haar beste onderdelen, ook nu haalde ze een hoge score. Een 5e plaats was net iets te laag om directe plaatsing af te dwingen voor de toestelfinale NK, maar wel een reserve plaats. Met een keurige rekstokoefening sloot Puck de wedstrijd af en gaat zich nu verder voorbereiden op het NK in Tilburg.

advertentie
advertentie