Dames 1
Dames 1 van der Veen

Waterpolo dames pakken moeizame maar ruime winst

25 maart 2019 om 20:11 Sport/sport Deel je nieuws

Zaterdag 23 maart speelde Dames 1 van SG LINGE/PCG in Leerdam de wedstrijd tegen WSG NieMo uit Nieuwerkerk ad IJssel. De uitwedstrijd was een nipte 8-7 overwinning. De dames gingen er met goed moed in, want als de komende 2 wedstrijden gewonnen worden is op 6 april de beslissende wedstrijd om het kampioenschap/ promotie.

De 1e periode startte erg rustig, er werd veel gezwommen, maar alles zonder resulterende doelpunten. Uiteindelijk met nog 1.40 min op de klok maakte Sybrina Lauritsen het 1e doelpunt, vlot gevolgd door de 2-0 van Lisanne Plenter.

In de 2e periode  werd er vooral fysiek gespeeld, dit zorgde voor minder concentratie en 3 persoonlijke fouten van de thuisploeg, waarvan de tegenpartij er 1 wist te benutten. Floor Groenenveld zorgde er echter voor om met nog 10 sec. op de klok de stand op 3-1 te krijgen.

Nadat coach Freek Brouwers de dames erop had gewezen om weer het eigen spel te gaan spelen startte de dames in periode 3 direct met een doelpunt van Merel van der Veen, die echter direct gevolgd werd met een tegendoelpunt van de dames van NieMo. Het fysieke spel ging ook deze periode door. Beide teams kregen uitsluitingen, Merel van der Veen wist 1 van deze overtal situaties te benutten en maakte er 5-2 van.

En toen was er de 4e periode.                                           De Leerdams/Gorinchemse dames stonden voor, maar waren niet blij met de stand en met het eigen spel. Er werd flink gezwommen, goed gekeken en de dames wisten elkaar goed te vinden in het water. Zodoende wisten ze bijna iedere minuut de bal bij de keepster te krijgen, zo scoorde Lisanne Plenter binnen 45 sec., een minuut later wist Iris Schepers de bal in het doel te krijgen. Ze had de smaak te pakken want 2 minuten later scoorde ze opnieuw. Laura van den Brom wist de wedstrijd 30 sec. voor het eind af te sluiten met de 9-2.

Niet geheel tevreden, maar een belangrijke winstpartij. 30 maart spelen de dames uit in Leiderdorp. Winnen ze deze wedstrijd dan spelen ze op 6 april in Leerdam de kampioenswedstrijd tegen de huidige nummer 2:  D'Elft.

Onderling verschil slechts 1 punt.

Doelpuntenmaaksters: SG de LINGE/PCG: Merel van der Veen, Iris Schepers, Lisanne Plenter allen 2. Sybrina Lauritsen, Laura van den Brom en Floor Groenenveld allen 1.