Dromen van bomen

1 april 2019 om 18:52 lokaal

GORINCHEM Bomen intrigeren. Ze zijn niet alleen nuttig en mooi, maar ook de longen van onze planeet. Niet voor niets laten kunstenaars zich al eeuwen door hen inspireren. Het Gorcums Museum heeft van 30 maart tot en met 15 september de tentoonstelling Dromen van bomen, Van Ruysdael tot Armando, met een verrassende combinatie van oude en nieuwe werken over de boom en het bos.

rubriek Gorcums Museum 

Al sinds Adam en Eva van de vrucht van de Boom der Kennis aten, leeft de mens in ontzag en bewondering voor de boom. Of het nu een eenzame spar is, een woudreus of een onmetelijk oerwoud: we dromen weg bij hun vormen, kleuren of immense omvang. Bomen staan symbool voor het leven zelf. Ze halen zelfs CO2 uit de lucht en zijn zo onmisbare bondgenoten in deze tijd van klimaatverandering.

De tentoonstelling werd zaterdag in de Grote Kerk onder grote belangstelling geopend door 'boswachter des vaderlands' Arjan Postma. Vooraf kon het publiek genieten van het requiem voor de bomen, een compositie voor vleugel en twee violen. En van een hilarische trekzaagwedstrijd.

Twee teams, onder leiding van de charmante coaches Susan Schuddeboom en Annet Eikelboom streden tegen elkaar bij het doorzagen van een watercipres. Het team van Dick Bos en Peter Verweij won van het team van Roy Grünewald, die samen met Kees van Meerten de trekzaag hanteerde.

Bij de tentoonstelling Dromen van bomen organiseert het Gorcums Museum samen met het Huis van Inspiratie de fotowedstijd 'De boom in'. Maak je mooiste, gekste, raarste en vooral meest inspirerende bomenfoto en stuur hem in. Je foto komt te hangen in het museum en wie weet word je ook nog de winnaar!

Stuur vòòr 1 juli 2019 maximaal drie foto's digitaal (jpg-formaat) naar fotowedstrijd@huisvaninspiratie.com. Een deskundige jury kiest er eentje uit om tussen de andere inzendingen in het Gorcums Museum te hangen. Bovendien nomineert de jury in totaal zes foto's voor de eindoverwinning. Vervolgens kunnen bezoekers aan het museum en/of de website hun stem uitbrengen op één van de genomineerde foto's. Voor de maker van de winnende foto ligt het prachtige fotoboek 'Ancient Trees - Portraits of Time' klaar. Het hele reglement voor de wedstrijd is te lezen op www.gorcumsmuseum.nl.

advertentie
advertentie