Floor Groenenveld met 4 doelpunten topscoorder
Floor Groenenveld met 4 doelpunten topscoorder van der Veen

Waterpolodames verstevigen koppositie

1 april 2019 om 13:20 Sport/sport Deel je nieuws

Het 1e damesteam van SG de LINGE/PCG heeft afgelopen zaterdagavond op overtuigende manier met 3-12 gewonnen van Aquadraat in Leiderdorp.

De dames begonnen sterk aan de wedstrijd en scoorde gelijk 3 doelpunten, deze kwamen op naam van Laura van den Brom, Iris Schepers en Floor Groenenveld.

Halverwege de 2e helft werd er wat rustiger aan gedaan, tot groot geluk van de dames van Aquadraat.

In de 3e periode schakelde de dames weer een tandje bij en werd er goed gecounterd en mooie combinaties gemaakt waardoor de stand als snel uitliep naar 3-7. Daarna werd de verdediging goed dichtgehouden en onder leiding van Tosca Kortleve die goed reddingen had kon de tegenstander geen doelpunt meer scoren.

In de laatste periode besloten de dames nog even wat extra gas te geven en werden er 5 doelpunten gescoord. De overwinning was hiermee een feit.

Aankomende zaterdag wacht de belangrijkste wedstrijd van het jaar. Als deze gewonnen word zijn ze kampioen en is er promotie naar de 1e klasse.

Tegenstandsters in Leerdam om 19.15 uur is de huidige nummer 2, dat op 3 punten achterstand staat.

Doelpuntenmaaksters: Floor Groenenveld 4, Iris Schepers en Laura van den Brom beide 2, Jasmijn van Wijk, Marissa Wouda, Merel van der Veen en Sybrina Lauritsen allen 1. 

advertentie
advertentie