Dames 1
Dames 1 Corstiaan Aantjes

Waterpolodames SG de LINGE/PCG Kampioen

7 april 2019 om 16:27 Sport/sport Deel je nieuws
Afgelopen zaterdag speelde dames 1 van SG de LINGE/PCG in een bomvol Leerdams Berenschot tegen de belangrijkste tegenstander d’Elft 1. In de competitie was het verschil maar 3 punten. Bij winst was men zeker van het kampioenschap bij gelijkspel had men het volgende week nog in eigen hand, bij verlies waren de kansen zo goed als verkeken, omdat d’Elft de enige tegenstander was waar de dames van hadden verloren. Dan moest volgende week punten gepakt worden van de sterke nummer 3 en d’Elft de punten laten liggen. Dat scenario moest voorkomen komen. Het team vloog uit de startblokken, het was de 1e 2 minuten de zenuwen onder bedwang krijgen. Na 2 missers op de goal maakte Floor Groenenveld na 2.5 minuten de openingstreffer. Direct gevolgd door een uitsluiting, welke direct beantwoord werd door de tegenstander 1-1. Na een snelle uitbraak daarna van opnieuw Floor Groenenveld werd het 2-1, amper 10 seconden later wist Kimberley de Pater de bal te veroveren en schoot de 3-1 in de kruising. De dames speelde gedisciplineerd en goed samen er waren mooie uitbraken en de tegenstander wist hier niet op te anticiperen. Floor Groenenveld wist opnieuw het doel te treffen 4-1. De supporters op de tribune lieten goed van zich horen. Met nog 1 seconde op de klok wist Kimberley de Pater met een prachtig afstandsschot van een meter of 13 in de kruising de 1e periode te eindigen met een 5-1 voorsprong. De 2e periode begon al snel met een uitsluiting aan de Leerdams/Gorinchemse zijde. De dames uit d’Elft kregen meer grip op hun eigen spel, waarmee ze de thuisploeg steeds meer onder druk zetten en het samenspel aan deze zijde minder vloeiend liep. Er volgden aan beide zijden nog 2 uitsluitingen, van deze overtal situaties maakten beide geen gebruik. d‘Elft maakte in deze periode de 5-4 aansluiting. De vele meegekomen supporters moedigden hun speelsters aan om het gelijk te gaan trekken. Na een peptalk tussen de 2e en 3e periode van coach Freek Brouwers moest de focus weer op de wedstrijd zijn. De 3e periode begon direct weer met een uitsluiting, niet lang daarna gevolgd door een uitsluiting aan d’Elftse zijde. Het tempo in de wedstrijd lag aan beide zijdes hoog. Door stevig verdedigend werk van beide teams en goed keeperswerk van Tosca Kortleve van de thuisploeg bleef de stand lang hetzelfde. Beide teams hadden het spel op de rit en waren aan elkaar gewaagd en gunde elkaar geen kans. Met nog 45 seconde op de klok wist Merel van der Veen het verschil weer op 2 doelpunten te krijgen. De tribune in Leerdam ontplofte bijna, er was weer een marge van 6-4. De 4e periode. Voor beide partijen was het alles of niets. De SG moest de voorsprong weten te behouden, de bezoekers moesten in de aanval. Na 2 minuten opende d’Elft de score 6-5. Van beide kanten lieten de meegekomen supporters zich goed horen en probeerde hun dames naar de overwinning te schreeuwen, er stond nog niet vast wie er met de overwinning vandoor ging . Met nog 1 minuut 10 op de klok was het Antoinique de Joode die met een mooi afstandsschot tref zeker was 7-5. Indien er geen onnodige fouten meer gemaakt zou worden was de winst binnen. Iris Schepers kwam 30 seconden later opnieuw vrij voor de keepster te liggen en maakte er 8-5 van. 20 seconden voor tijd kreeg d’Elft nog een strafworp maar deze werd gestopt door Tosca Kortleve. Het Kampioenschap en Promotie naar de 1e klasse was met deze 8-5 overwinning binnen. De huldiging werd gedaan door de wethouder van de Vijfheerenlanden Marcel Verweij en Kick Gereke Team speelsters: Tosca Kortleve, Laura van den Brom, Lieke van Aalsburg, Lisanne Plenter, Iris Schepers, Sybrina Lauritsen, Floor Groenenveld, Merel van der Veen ©, Jasmijn van Wijk, Marissa Wouda en Kimberley de Pater Doelpuntenmaaksters: Floor Groenenveld 3x, Kimberley de Pater 2x, Merel van der Veen, Antoinique de Joode, Iris Schepers allen 1