Afbeelding
JazzHall 72

Jazzfestival in aantocht

19 april 2019 om 08:00 lokaal

GORINCHEM Op 10, 11 en 12 mei presenteert het oudste driedaags evenement weer veel jazzmuziek binnen de oude veste. Normaal is dit het derde weekend in april, maar wordt vanwege de late Pasen eenmalig verschoven naar de tweede week van mei.

Bijzonder is dit jaar de Night Jazz Cruise op zaterdagavond 11 mei. Dit is de enige activiteit met entreekosten: 25 euro per persoon. Na afvaart om 19:00 van de Zilvermeeuw II worden de gasten aan boord begroet door twee gerenommeerde orkesten, de Lamarotte Jazzband en The Two Tones Swingband. Dat wordt dus een groots jazzfeest op de Gorcumse 'Mississippi'. Kaarten voor dit unieke gebeuren zijn verkrijgbaar bij Primera in de Arkelstraat en de promo-caravan in de Arkelstraat. Mits nog voorradig zijn kaarten om 18:45 uur ook de boot nog verkrijgbaar.

Vrijdag 10 mei start het Jazzfestival met de Jazzkroegentocht, waarbij in diverse horecabedrijven gratis livejazz wordt aangeboden van 21:30 tot 02:00. Eenkele deelnemers: Daddys to the Resque in restaurant De Beren, Spectacles Jazzband in Grandcafé 't Gelagh en de Revival Jazzband met o.a. Nikita Pellencau in Pavlov.

Zaterdag 11 mei zijn er drie looporkesten in het centrum: Time Out Brazzband, Mardi Gras Jazzband en het jeugdige Mom's Kitchen Jazzband. Het festival staat toch deels in het teken van de jeugd. Zo wordt de opening door de Burgemeester op het Podium Grote Markt ondersteund door de NILLIHC Band. Vanaf 15:45 gevolgd door de Swanee Bridge Jazzband uit Boxtel.

De Varkenmarkt is het bolwerk van de traditionele jazzliefhebbers; Hier speelt van 14:00 tot 17:00 de Red Wing. De mannen van Red Wing zijn waarschijnlijk de bekendste New Orleans vertolkers in Nederland. Zo zijn daar Peter Ivan-cornet, Sjoert van Overeem-klarinet, Victor Bronsgeest-tuba, Tom Stuip-banjo, Eric Heijnsdijk-bas, Hans Bernard-slagwerk. Het concert op de Varkenmarkt eindigt traditioneel om 17:00 met een muzikale kakofonie van alle looporkesten tot 17:30.

Op het podium Arkelstraat staat vanaf 14:00 de Sin City Seven, en de Jazzpromo-caravan voor informatie en cruisekaart verkoop.

Zondag 12 mei is het tijd voor de alweer 32e Jazz&Gospeldienst in de Grote Kerk aan de Groenmarkt. Vanaf 11:30 worden de bezoekers opgevangen door de Spectacles Jazzband, waarna om 12:00 de oecumenische dienst begint o.l.v. ds. Zandrie Albada met o.a. het Mix-Gospelkoor van Zangwerkplaats en de Spectacles Jazzband.

Om 14:00 beginnen twee binnenconcerten te weten in La Caponnière (Kanselpoortweg 1) met Reeds & Rhythm, een akoestisch New Orleans kwartet met veel ervaring in binnen- en buitenland.

Op de buitenpodia komen vanaf 14;30 uur op de Varkenmarkt de Stable Roof Jazzband tot 17:30 uur, in de Arkelstraat de formatie Jazzy Rabbits tot 17:00 uur en op de Grote Markt vanaf 14:00 uur BigBand Gorcum. De afsluiting om 15:30 gaat hier weer met een jeugdige jazzband HIP tot 17:15 uur.

advertentie
advertentie