Afbeelding
Gemeente Gorinchem

Lintjesregen in Gorinchem

26 april 2019 om 11:47 lokaal

GORINCHEM Op vrijdag 26 april vond de jaarlijkse lintjesregen plaats. In het Gorcumse stadhuis reikte burgemeester Reinie Melissant aan 10 personen een koninklijke onderscheiding uit. Voorafgaand aan de officiële uitreiking ging de burgemeester op tournee om alle gedecoreerden uit te nodigen. De Gorcumers werden allen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Remi Bakker heeft een behoorlijke staat van dienst als vrijwilliger voor zowel voetbalvereniging Unitas als voor atletiekvereniging Typhoon in het bijzonder. Bakker wordt binnen de vereniging gezien als een vrijwilliger die met hart en ziel verbonden is met de club.


Maya Beijen is mede oprichter van De Dans Salon in 1992. Zij organiseert dansavonden voor 40+ en alleenstaanden. Daarnaast is zij vanaf 2007 secretaresse van de kunstcommissie bij Kunst voor Rivas.

Hans Bijl heeft diverse bestuursfuncties bekleedt bij het Piazza Center. Daarnaast was Bijl 10 jaar kerkenraadslid en ouderling bij de Hervormde Kerk in Vuren. Ook was hij lid van het schoolbestuur van CBS Het Kompas te Vuren. Bijl is daarnaast meer dan 25 jaar ouderling van de Vrije Evangelische Gemeente De Ark geweest en voorzitter van de kerkenraad. Samen met zijn vrouw heeft hij jarenlang pastoraal werk gedaan en tieners opgevangen die problemen thuis hadden.

Hans De Boon is vanaf 1965 een actief lid bij Watersportvereniging De Merwede. Zo was hij werkmeester, lid van de evenementen-commissie, lid van de wedstrijdcommissie, voorzitter wedstrijdcommissie, voorzitter bouwcommissie, verenigingsbestuurslid, wedstrijd-official, activator Merwede Jeugd zeilers, steun en toeverlaat bij allerlei andere activiteiten en werkzaamheden teneinde de vereniging tot een bloeiend geheel te maken en te houden.

Anneke Van den Dool was mantelzorger voor haar vriendin die leed aan de ziekte MS. Vanaf 2000 is zij vrijwilliger bij Hospice Gorinchem. Zij is inlevend op een prettige manier maar ook kritisch als dat nodig is met de nodige humor en kordaat.

Peter van Grinsven is vanaf 1981 actief voor de atletieksport. Zo is hij vanaf 1981 actief voor Typhoon. Daarnaast zet hij zich sinds 1996 in voor de Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie. Vanaf 2010 is hij voorzitter van de Stichting Atletiek Regio Dordrecht.

Mevrouw Riemersma was van 1984 tot 2005 vrijwillig actief voor de Stichting Africa Inland Mission (AIM International). Zij was vertrouwenspersoon voor de medewerkers die als ze in een vreemd land waren altijd voor wijze raad en ondersteuning op haar konden terugvallen,
Voor de Stichting Christengemeente Gorinchem was mevrouw Riemersma gedurende 9 jaar vrijwillig actief als secretaris.

Hugo Moret is vrijwilliger bij Scouting De Gorinchemse Zeeverkenners. Na het volgen van trainingen was hij vanaf het begin leidinggevende van verschillende groepen. Vanaf 1984 is hij bestuurslid op lokaal niveau. Voorts is de heer Moret ouderling binnen het Open Pastoraat.

Albert Sterk is altijd zeer betrokken geweest bij de winkeliersvereniging, sportverenigingen, de middenstand, de Rotaryclub en de leefkwaliteit voor de inwoners van Gorinchem. Zijn maatschappelijke betrokkenheid en de manier hoe hij zich heeft ingezet voor de gemeenschap is uitzonderlijk. Het ging daarbij niet alleen om royale sponsoring, maar ook om persoonlijke inzet en betrokkenheid.

Vanaf 1991 is Joop van Zuijdam in diverse functies vrijwillig actief voor de kerk. Zijn werkzaamheden zijn zowel bestuurlijk, administratief, als praktisch handen uit de mouwen. Daarnaast zet hij zich in voor het gemeentelijk depot voor archeologie. In de 2e helft van 2016 heeft hij samen met andere vrijwilligers de verhuizing en alles wat daarmee gepaard ging tot stand gebracht. Bij zijn werkgever was hij gedurende 3 jaar lid van de OR. Daarnaast heeft hij ervoor gezorgd dat Hermeta een deel van haar bedrijfsresultaat aan goede doelen schenkt.

advertentie
advertentie