Jorn Romeijn met zijn docent Jelle Abma voor het Da Vinci College Gorinchem
Jorn Romeijn met zijn docent Jelle Abma voor het Da Vinci College Gorinchem Jelle Abma

Jorn Romeijn zoekt de uitdaging

10 mei 2019 om 21:27 lokaal Deel je nieuws

Jorn Romeijn is een ambitieuze student die alle kansen aanneemt om zichzelf verder te ontwikkelen.  Deze derdejaars student van de opleiding Junior assistent accountant niveau 4 van het Da Vinci College in Gorinchem is behalve ambassadeur ook tijdens de Skills Heroes actief geweest. Tot slot loopt hij nu zijn eindstage bij EY, het vroegere Ernst & Young, één van de Big 4 onder de dienstverlenende bedrijven die actief zijn op het gebied van accountancy, belastingadvies en bedrijfsadvies. Voorwaar een mooi opgebouwd cv.

Jorn begon zijn schoolcarrière op de havo. Aansluitend ging hij naar het hbo, maar de gekozen studie voldeed niet aan zijn verwachtingen. Hij koos daarop voor een studie aan het mbo. Doordat hij het niveau goed aankon, zocht hij extra uitdaging. Om te beginnen met het ambassadeurschap op het Da Vinci College. Ambassadeurs worden gevraagd bij voorlichtingsactiviteiten, zoals b.v. tijdens Open Dagen of tijdens een gesprek met leerlingen van het vmbo over de opleidingskeuze.  Door dit ambassadeurschap leerde hij gesprekken voeren, presenteren en gastvrij zijn.

Jelle Abma, docent van Jorn, zag in hem een goede kandidaat om mee te doen met Skills Heroes, de vakwedstrijden voor het mbo. Jelle heeft kijk op studenten met talent. Vorig jaar werd zijn student, Gavin de Jong, 5e van Nederland tijdens de skills wedstrijden. Dit jaar werd Jorn 4e. Een prachtig resultaat waar zowel Jelle als Jorn trots op mogen zijn. Bovendien ontwikkelde Jorn weer een aantal vaardigheden die hem later zeker van pas kunnen komen.

Met alle ervaringen die Jorn op deze manier heeft opgedaan, was hij samen met zijn klas op bedrijfsbezoek bij EY. Na informatie over het bedrijf zelf, werden de studenten uitgenodigd om een test te doen. Uiteindelijk werd hij, door zijn goede resultaten, uitgenodigd en loopt inmiddels al een paar maanden stage bij dit interessante bedrijf. Een mooie afsluiting van zijn mbo-opleiding. Jorn is een goed voorbeeld van een student die de uitdaging zoekt en voor al zijn extra inspanningen beloond wordt.

advertentie
advertentie