Jette Biemans Peter van Geest

Rapid Dames 1 pakt belangrijk punt

13 mei 2019 om 11:58 Sport/sport Deel je nieuws

Zondag zat de ploeg van Djurre van Gulik dicht tegen drie punten. In het duel tegen de nummer 3 op de ranglijst, Berkel en Rodenrijs, pakte Dames 1 een belangrijk punt om behoud in de Tweede Klasse.

Rapid kwam snel uit de startblokken en wist al gauw door te dringen door de verdediging van de uitploeg. Het spel ging een tijd over en weer totdat Jette Biemans het initiatief nam en met een klapper van een backhand de 0-1 voorsprong binnen schoot.

Ondanks een enkele kans van de Berkelse dames, stond de verdeding van Rapid haar mannetje. Daarmee bleef de stand steken op de 0-1 in het voordeel van de Gorcumse ploeg.

In de tweede helft deed Berkel na ongeveer 10 minuten op de klok iets terug en trok de stand gelijk. Erg lang genieten konden zij echter niet, want Evi van Veldhuisen joeg na een knappe aanval de 1-2 in de touwen. Daarna was het de beurt aan Myrthe Sloeserwij om een heerlijke afronding te verzorgen voor het meegereisde publiek. En daarmee leek er zelfs winst binnen handbereik voor Rapid.

In de laatste paar minuten kreeg Rapid echter een strafbal en een dubieuze strafcorner voor haar kiezen en moest genoegen nemen met een punt uit Berkel en Rodenrijs. Een veelbewogen wedstrijd, met een meer dan verdiend punt!