Afbeelding
Net verhuisd

Net verhuisd? Deze zaken moet je regelen!

13 mei 2019 om 13:41 lokaal

Wanneer je net verhuisd bent heb je er natuurlijk een flink project op zitten. De afgelopen dagen tot weken heb je aan allerlei zaken moeten denken; van het inpakken van de keukenaccessoires tot het overstappen met je internet en tv. Maar heb je echt alles wel geregeld, of zijn er misschien nog zaken die je even moet checken? We hebben een aantal belangrijke zaken die je tijdens of na je verhuizing zeker even moet regelen.

1. Contracten overzetten
Mocht je dit nog niet gedaan hebben, dan is dit een mooi moment om je contracten over te zetten. Denk hierbij aan je energieleverancier, maar ook aan de aanbieder van je alles in 1. Zo kun je wanneer alles uitgepakt is onbezorgd de nieuwste aflevering van Game of Thrones op je HBO pakket terugkijken. Naast deze 'standaard' contracten kun je ook denken aan contracten bij bijvoorbeeld de sportschool of een andere vereniging waar je wellicht lid van bent. Dit soort contracten kunnen zomaar over het hoofd gezien worden tijdens de drukte van de verhuizing.
2. Adreswijziging doorgeven
Ook zeker niet onbelangrijk is even te controleren of je overal je adreswijziging al door hebt gegeven. Misschien ben je bij het overzetten van je contracten al een paar missers tegengekomen. Maak dus ook vooral even een lijstje van alle instellingen, personen of organisaties die baat hebben bij jouw adres. Denk aan abonnementen op kranten of tijdschriften, maar ook die sportschool, je leveranciers, verzekeraars of gemeentelijke instellingen. En als kers op de taart mogen ook vrienden, familie en kennissen natuurlijk niet vergeten worden.
3. Voorstellen aan de buren
Misschien heb je de kans al gehad voordat de verhuizing daadwerkelijk plaatsvond. Mocht dit niet het geval zijn, dan is dit een mooi moment om je even voor te stellen aan de buren. Een goede buur is beter dan een verre vriend, en dat zeggen ze niet voor niets; een goede relatie met je nieuwe buren is ongelooflijk belangrijk. Stel jezelf dus even persoonlijk voor, of stop een leuk kaartje in de brievenbus.
4. Uitpakken en inrichten
En dan is het natuurlijk tijd om uit te gaan pakken en alles in te richten. Als het goed is heb je de dozen zo ingepakt dat je precies weet welke doos in welke ruimte hoort. Probeer dus ook eerst alle dozen naar de juiste locatie te brengen, en vervolgens eerst alle spullen uit te pakken. Zorg dat je voldoende ruimte hebt om al deze spullen overzichtelijk te houden. Is alles voor een bepaalde ruimte uitgepakt, dan heb je direct een handig overzicht en kun je aan het inrichten gaan!

advertentie
advertentie