Afbeelding
Da Vinci College

Zonnebloem beleeft een zonnige dag met studenten van het Da Vinci College

2 juni 2019 om 08:15 lokaal

GORINCHEM Eerstejaarsstudenten VIG-MZ van het Da Vinci College hebben met ouderen een stadswandeling door Gorinchem gemaakt. De ouderen, die via de Zonnebloem benaderd waren voor deze activiteit, konden in de rolstoel genieten van de binnenstad en al zijn mooie plekjes. De gidsen waren Piet IJssels, oud-burgemeester van Gorinchem en Marianne aan de Wiel, docent van de opleiding VIG-MZ.


Marianne: ,,Onze studenten gaan de verzorging in en de kans is groot dat ze met ouderen gaan werken. Dan is het belangrijk dat ze ervaring hebben met deze doelgroep. Wij, docenten van deze opleiding, vinden het belangrijk dat ze, behalve dat ze hun kennis uit boeken halen, ook buiten de school leren om de zorgvraag van de ouderen op een professionele manier te beantwoorden. Dit soort activiteiten helpt hen daar enorm bij. Behalve dat ze vaardig worden met de rolstoel leren ze ook in gesprek te gaan met de mensen, actief te luisteren, aanvoelen wat belangrijk is voor de ouderen. Bovendien hebben ze dit keer vooraf aan de wandeling lekkere tapas gemaakt voor bij de koffie en thee."

Tijdens de wandeling scheen het zonnetje en er viel veel te luisteren en te bespreken. Een mevrouw vertelde dat ze haar hele leven in Gorinchem had gewoond en gewerkt en nu toch nog dingen hoorde en zag waar ze niets van wist. Een ander was voor haar kinderen naar Gorinchem verhuisd en wist niets van de binnenstad.

Na afloop werd in het Huis van Inspiratie koffie en thee gedronken en kwamen de mensen tot goede gesprekken. Dit uitje smaakt naar meer! De opleiding heeft al toegezegd dat ze in oktober een verwen-dag voor deze doelgroep organiseert. De ouderen willen graag komen, maar hopen wel op dezelfde studenten, want daar waren ze zeer tevreden over.

advertentie
advertentie