(Archieffoto) BreakSquad is ook dit jaar weer van de partij op het Fortes Festival.
(Archieffoto) BreakSquad is ook dit jaar weer van de partij op het Fortes Festival. Bart Stoutjesdijk

Fortes Festival viert kunst en cultuur

4 juni 2019 om 07:04 lokaal

GORINCHEM Fortes Festival groeit door en viert zijn vierde editie met het thema 'VIER!' op vrijdag 14 en zaterdag 15 juni.

,,Met trots presenteren wij de line-up voor het Fortes Festival op 14 en 15 juni. Voor de meeste mensen misschien nog onbekende namen, maar deze talentvolle jongeren zijn de grote namen van de toekomst. Wie weet ontdek je hier de nieuwe Di-rect, Ilse de Lange, Tiësto, Jochem Meijer, Claudia de Breij of Jessica Durlacher", aldus Rianne Viveen namens de organisatie van het festival.

Op vrijdag zijn er optredens van de Gorcumse schoolbands WOLF, Reverse en Broken White Vans. Het festival opent zaterdag met BreakSquad, finalisten van Holland's Got Talent, gevolgd door bands van kunstopleiding HMD Codarts Rotterdam. Kom luisteren naar de verhalen en gedichten van de winnaars van de Gorcumse literatuurprijs of naar Vienne die tweede werd bij de Kunstbende. Stap binnen bij de Cabaret Car waar de afstudeerders van de Koningstheateracademie Den Bosch hun opwachting maken of kom luisteren in de Muziek Mobiel en de Theater Truck naar nieuwe singer/songwriters als Biko & Charlotte, Babette, IDA en Anoushka & Nena. Merwe Sinfonietta sluit de eerste dag af met een indrukwekkend concert van herkenbare filmmuziek en zaterdag eindigt uiteraard in stijl: op de beats van DJ Tim.

Lekker eten kan bij één van de foodtrucks waar lokale ondernemers hartige en zoete hapjes serveren. ,,Een drankje drink je aan de Omnia-bar terwijl je kijkt naar de klimmers op de klimwand of de tumbling turners van OKK. En als je geluk hebt trekt de CircusParade aan je voorbij. Kortom genoeg te beleven en te doen", aldus Rianne Viveen.

,,Dankzij onze sponsoren blijft het Fortes Festival gratis en toegankelijk voor alle leeftijden. Ruim 200 leerlingen van diverse scholen bereiden zich momenteel voor op 14 en 15 juni. Wees welkom met iedereen die je lief is en laat je verrassen", besluit Rianne Viveen.

advertentie
advertentie