Het gebied Buiten de Waterpoort wordt aangepakt om de parkeerplaats veiliger en beter bereikbaar te maken.
Het gebied Buiten de Waterpoort wordt aangepakt om de parkeerplaats veiliger en beter bereikbaar te maken. GP Foto

Maatregelen voor veiliger Buiten de Waterpoort

6 juni 2019 om 09:37 lokaal

GORINCHEM Het gebied Buiten de Waterpoort moet veiliger. Na de herinrichting van 't Eind moet de parkeerplaats Buiten de Waterpoort beter benut gaan worden, maar een wandeling vanaf deze parkeerplaats naar de binnenstad is met name als het donker is niet altijd even prettig. De gemeente wil daarom de sociale veiligheid en de toegankelijkheid van deze parkeerplaats aanpakken.

Om de wandeling van en naar de parkeerplaats voor iedereen een stuk prettiger te maken, wordt onder andere de stoep die langs de vestingmuur loopt verbreed. Het plaatsen van extra verlichting is een andere belangrijke maatregel om het veiligheidsgevoel Buiten de Waterpoort te vergroten. Bovendien zorgt de komst van het hotel er indirect ook voor een groter veiligheidsgevoel.

De gemeente gaat er vanuit dat deze maatregelen een bijdrage leveren aan de bruikbaarheid van de parkeerplaatsen Buiten de Waterpoort, vanwege de verbeterde sociale veiligheid en de toegankelijkheid. Bovendien verbeteren de maatregelen tevens het aanzien van de stad aanzienlijk. 

advertentie
advertentie