Ton Coenraads (links) en Mike Amennou, vrijdagavond tijdens de eerste ronde van buurtpreventie in Dalem.
Ton Coenraads (links) en Mike Amennou, vrijdagavond tijdens de eerste ronde van buurtpreventie in Dalem. Tim Hartman

Buurtpreventie krijgt eigen budget

6 juni 2019 om 12:37 lokaal

GORINCHEM Het Buurtpreventieteam Oost krijgt in de toekomst een eigen budget van 45 euro per vrijwilliger per jaar. Het team bestaat momenteel uit 43 vrijwilligers. Het bedrag is gebaseerd op de kosten zoals die de afgelopen jaren door het team zijn gemaakt. Het was al langere tijd een wens van het team in Oost om een eigen budget te krijgen. Het geeft hen meer vrijheid. In december 2019 en december 2020 wordt geëvalueerd hoe de ervaringen zijn met het eigen budget. Aan de hand van die ervaringen wordt besloten of het eigen budget wordt gecontinueerd. Het geld kan onder andere besteed worden aan materialen, maar ook aan vergaderingen of het organiseren van informatiebijeenkomsten voor de buurt. 

Ook in de wijk Stalkaarsen is een buurtpreventieteam actief, Dit team bestaat uit 23 vrijwilligers. Dit team volgt een andere koers dan het team in Gorinchem-Oost en heeft geen behoefte aan een eigen budget. De gemeente blijft dit team dan ook op de normale manier faciliteren; indien er behoefte is aan spullen zoals bijvoorbeeld zaklampen en hesjes, kunnen deze via de gemeente geregeld worden. 

De gemeente wil in de toekomst meer buurtpreventieteams in de stad. Deze teams zullen eerst worden gefaciliteerd met materialen zoals hesjes en zaklampen. Dit geeft een team de ruimte om zich ter richten op hun doelstelling en deze verder uit te rollen. 

advertentie
advertentie