De nieuwe AED aan de muur bij Cafetaria Maaike
De nieuwe AED aan de muur bij Cafetaria Maaike Marlies de Jongh

Haarwijk heeft er een AED bij

6 juni 2019 om 17:52 lokaal Deel je nieuws

Bij Cafetaria Maaike op de Tiende Penninglaan staat een feestelijk gezelschap. Onder het genot van taartjes van Bliek in Actie en koffie en thee, vieren verschillende partijen de komst van een AED in de Haarwijk.

Het begon allemaal met een idee en een vraag: studenten van Bedrijfskunde van het Da Vinci College wilden graag iets voor de Haarwijk doen en na overleg met Gorinchem Beweegt werd er besloten om de behoefte onder winkeliers van de Wilhelminalaan te peilen voor een kerstmarkt. Die behoefte was aanwezig en zo ontstond een mooi project voor het organiseren van een kerstmarkt.  De opbrengst van de kerstmarkt wilden de studenten teruggeven aan een goed doel voor de wijk. Er werd gekozen om een AED aan te schaffen om een blind spot van de wijk op te vullen: de omgeving van Cafetaria Maaike.

De opbrengst van de kerstmarkt (ruim 225 euro) was niet voldoende om de dure AED aan te schaffen. Gelukkig wilden Cafetaria Maaike, Garskamp Schilderwerken, de Gasterij en Bliek in Actie bijspringen om het ontbrekende bedrag te sponsoren. Woningcorporatie Poort6 wilde ook graag iets bijdragen en sponsorde de gehele buitenkast voor de AED.

Nu is het dan zover: de AED hangt aan de muur bij Cafetaria Maaike. Eric van Boekel, wijkcoördinator, is duidelijk tevreden: “Dat dankzij zoveel samenwerking er een zichtbaar resultaat is, is heel fijn voor de wijk”. Maikel Nijst, buurtsportcoach Stalkaarsen & Haarwijk bij Gorinchem Beweegt, vertelt dat hij al veel positieve reacties heeft gehoord en dat de AED al één keer is opgeroepen. Thomas, Sophia en Kujtessa zijn studenten die zich voor het hele project hebben ingespannen. Mede dankzij de goede begeleiding van Maikel hebben ze de kerstmarkt als het leukste project van het jaar ervaren. En nu staan ze ook nog eens bij het eindresultaat: een AED. Daar zijn ze best wel een beetje trots op!

advertentie
advertentie