Raadslid Ingrid Zwaan van D66 Gorinchem.
Raadslid Ingrid Zwaan van D66 Gorinchem. Gemeente Gorinchem

Toch zorgen om gokhal bij bioscoop

7 juni 2019 om 08:05 lokaal

GORINCHEM D66, SP, CU/SGP en Groenlinks maken zich zorgen over de komst van een gokhal bij een bioscoop naar aanleiding van het bouwplan van een hotel van Van der Valk in Oost.

Door Egbert Egberts

Dit bleek naar aanleiding van de bespreeksessie van donderdagavond 6 juni in de gemeenteraad. Ilhan Tekir, fractievoorzitter van D66. ,,Met name bij het hotel werd er vanuit de raad kritisch gereageerd op de gokhal die daarmee ook wordt gerealiseerd. Omdat in hetzelfde hotel ook een grote bioscoop komt, maakt D66 zich zorgen over de verleiding voor jongeren om de stap te zetten naar gokken. Hoewel er namelijk preventiemaatregelen worden getroffen, is te verwachten dat er wel volop reclame wordt gemaakt voor de gokhal. De SP, CU/SGP en GL maken zich hier ook zorgen over. Het college vindt het wel verantwoord vanwege de preventiemaatregelen."

Hoe de zorgen zich straks gaan uiten tijdens de raadsvergadering vanuit de politieke partijen is nog niet bekend. De fracties beraden zich daar nog over. Raadslid Ingrid Zwaan van D66 gaf namens haar partij wel aan dat de komst van een hotel en bioscoop erg wordt toegejuicht. Dat wordt raadsbreed geuit.

advertentie
advertentie