Afbeelding
Rivas Zorggroep

Mooie gesprekken tijdens ‘In De Leeuwenhoek On Tour’ bij Rivas

8 juni 2019 om 09:06 lokaal

GORINCHEM Als vervolg op de serie In De Leeuwenhoek vond bij verpleeghuis Het Gasthuis in Gorinchem afgelopen woensdag één van de On Tour-bijeenkomsten plaats. Familie, mantelzorgers en professionals werkzaam in de zorg gingen met elkaar in gesprek over dementie en herkenbare dilemma's.

De moeders van Adelheid Roosen en Hugo Borst kregen Alzheimer. Samen maakten zij de serie In De Leeuwenhoek, over liefdevolle en waardige zorg voor ouderen. Ze verbleven wekenlang in de Rotterdamse zorginstelling De Leeuwenhoek en mochten van de directeur overal bij zijn en alles filmen. Ze keken hun ogen uit. Bovendien deden zich een aantal zeer herkenbare dilemma's voor, zoals de rol van de mantelzorger, verveling versus entertainment en omgaan met intimiteit en ongemak.

Familie, mantelzorgers en professionals werkzaam in de zorg kregen tijdens de bijeenkomst fragmenten uit de serie te mét exclusieve, niet eerder vertoonde beelden om met elkaar hierover in gesprek te gaan. ,,Er kwamen mooie gesprekken op gang waarin meningen en ideeën uitgewisseld werden", zegt Harma Gelms, humanistisch geestelijk verzorger bij Rivas. ,,De beelden brachten scherp en soms ook pijnlijke de complexiteit van het wonen in een verpleeghuis in beeld. Het is mooi om te zien hoe medewerkers samen met de mantelzorgers steeds proberen te zoeken naar de beste zorg voor de bewoners. We kregen veel positieve reacties terug, mensen vonden het fijn om met anderen hun ervaringen te delen."

Afbeelding
advertentie
advertentie