Wijdschild.nl …nu even nietGorinchem Buurtweb Wijdschild.nl is haar domeinnaam kwijt en mag het tegen een aardig administratiebedrag

8 juni 2019 om 18:42 lokaal Deel je nieuws

 

De problemen van de domeinregistratie zijn ontstaan door administratieve fout en een samenloop van omstandigheden. Zo kon een derde partij de domeinnaam overnemen. Een registrar, dat is een bedrijf dat in opdracht van bedrijven, instellingen of personen een domeinnaam registreert heeft de domeinnaam zelf gekaapt voor handelsdoeleinde voor de neus van de stichting in 15 minuten. Voorzitter van de stichting Hans van Mourik was daar allerminst blij mee. “Het voelt alsof je fiets ontvreemd is en deze weer tegen betaling kan terugkopen, aldus Van Mourik.

Garagesale organisatie ernstig in gevaar, maar ook privacy van bewoners.

Wat hem het meest zorgen baart is dat niet een particulier het domein heeft ingepikt, maar de registrar zelf die namens de SIDN uitgeeft. De SIDN verzorgt de uitgifte en registratie van puntNL domeinnamen. Als domeinnaam houder heb je weinig te vertellen en mag je met dure juridische zaken bezig gaan houden. Er is dus ook geen partij meer die voor de domeinnaamhouder opkomt. Wat hem betreft moeten domeinnaamhouders beter beschermd worden.  Daarnaast heeft deze situatie tevens een zeer hoge privacy gevoeligheid. Van Mourik zegt daarover, “mijn emailadres voor wijdschild.nl is algemeen bekend met h.v.mourik@ daarvoor. Moet je toch eens voorstellen dat informatie van buurtbewoners en andere gevoelige informatie door de registrar zo eenvoudig verkregen wordt. Waar blijf je dan met je AVG-wet”.

De stichting gaat in geen geval betalen en wenst niet mee te werken aan dit soort onheuse praktijken. De domeinnaam wijdschild.nl is zo verankerd aan wijk Wijdschild ook via KVK dat verkopen aan een andere partij volkomen waardeloos is.  “We hebben inmiddels een wijdschild.eu domein waarmee onze site nu zichtbaar hebben. Het brengt allemaal enorm veel extra werk met zich mee. Niet te verhalen op de domeinrover. De mail moet als verloren worden beschouwd” zegt Van Mourik. “De Vereniging Van Registrars (VVR) is gevraagd de leden op integriteit te wijzen en de SIDN hebben we om opheldering gevraagd. Tegen de registrar ga ik de komende week bij de politie aangifte doen. Gezien mijn lokale politieke achtergrond ben ik ook voornemens om de Tweede Kamer en de minister te informeren. Dit gaat alle perken te buiten”.
Beperkte mogelijkheden zijn te zien op wijdschild.eu. Verzoek om niet meer tot nader orde te mailen op @wijdschild.nl

advertentie
advertentie