Afbeelding
Franz Grobecker

Verrassing voor de mannen van Zanglust

17 juni 2019 om 14:00 lokaal

SLEEUWIJK Op dinsdagavond 11 juni werden de leden van mannenkoor Zanglust uit Sleeuwijk, tijdens de repetitie, verrast met een bijzonder bezoek.

Mevrouw Troost, bewoonster van woonzorgcentrum de Schutse uit Gorinchem, kwam voor alle leden van het koor een attentie brengen. Mevrouw Troost kwam, vergezeld door haar begeleider Leonard, op de fiets naar Sleeuwijk. Milieuvriendelijker kan het bijna niet. Wie doet dat haar na op 90 jarige leeftijd.

Waarom een attentie voor de leden van mannenkoor Zanglust? Dit had te maken met het feit dat ze al enkele jaren bijzonder geniet van de mannenkoorzang tijdens de jaarlijkse zangavond die Zanglust verzorgt in woonzorgcentrum De Schutse.

Ze kan deze mannenzang ook bijzonder waarderen omdat ze in het verleden zelf lid is geweest van verschillende koren. Ook nu zingt ze nog heel graag.

Op de laatst gehouden zangavond in De Schutse van 18 mei is, bij haar, het plan geboren om een attentie te maken voor de leden van Zanglust. Met een aantal vrijwilligers is ze, veertien dagen bezig geweest, om voor ieder lid een persoonlijke attentie te maken. In het 60 jarig bestaan van het koor is dit nog nooit voorgekomen. Echt iets bijzonders dus!

In de attentie zit haar boodschap verweven. De attentie bestaat uit 4 doosjes lucifers die op een speciale manier met elkaar zijn verbonden. Bovenop een gekleurde afbeelding die op elk doosje anders is. "Dat het vuur van het geestelijk lied mag blijven branden in de liederen die Zanglust ten gehore brengt." De leden hebben de attentie van mevrouw Troost bijzonder gewaardeerd en hopen dat ze in De Schutse nog veel voor haar en de bewoners mogen betekenen met de geliefde mannenkoorzang van Zanglust.

Voor mevrouw Troost werd ter afsluiting een lied gezongen. Mevrouw Troost tijdens de uitreiking van haar zelfgemaakte attentie

advertentie
advertentie