Routegeleiding eindigt abrupt bij drukke overweg
Routegeleiding eindigt abrupt bij drukke overweg Rien van den Berg

Reizen op MLL nog lastig voor reizigers met visuele beperking

2 februari 2018 om 10:25 lokaal Deel je nieuws

Routegeleiding voor reizigers met visuele beperking op Merwede Linge Lijn niet op orde

Alle stations in Nederland moeten toegankelijk zijn voor mensen met een visuele, auditieve en motorische beperking. ProRail heeft deze opdracht ontvangen van het Ministerie van Infrastructuur. Dit project is in oktober 2017 afgerond.
Specifiek voor reizigers met een visuele beperking  zijn er maatregelen getroffen waarmee zij zich kunnen oriënteren en hun weg beter kunnen vinden op het station.
Hiertoe zijn o.a. tegels geplaatst die de route naar het perron en op het perron aangeven. Via verschillende soorten tegels weet de  reiziger met een visuele beperking  wanneer er van richting wordt veranderd, wanneer hij  bij de automaat staat enzoverder.

Het reizigersoverleg RODAV (Reizigersoverleg Drechtsteden, Alblasserwaard en Vijfheerenlanden) heeft in januari een schouw uitgevoerd op alle stations tussen Dordrecht en Geldermalsen op de Merwede Linge Lijn (met uitzondering van Gorinchem, dit wordt nog verbouwd). Hierbij zijn meer dan 30 onjuistheden geconstateerd.
Voorbeelden hiervan zijn: een routegeleiding eindigt zomaar bij een drukke overweg in Hardinxveld.  Op het perron in Sliedrecht is de routegeleiding op verschillende plekken onderbroken. Op meerdere stations is er geen routegeleidelijn naar de automaat waar je je OV chipkaart kan opladen.
Het reizigersoverleg heeft de bevindingen aangeboden aan ProRail, die verantwoordelijk is voor de aanpassingen en aan de Oogvereniging en dringt aan op aanpassingen. In het reizigersoverleg RODAV zijn reizigersvereniging Rover, gehandicapten- en ouderenorganisaties vertegenwoordigd.

routegeleiding onderbroken op perron
advertentie
advertentie