Art Syndion
Art Syndion Art Syndion

Culturele Route Gorinchem 11 februari

2 februari 2018 om 13:52 lokaal Deel je nieuws

Op zondag 11 februari is er vanaf 13.00 uur Culturele Route in Gorinchem. Bij de deelnemende galeries, ateliers en kunstenaars is een grote diversiteit aan kunst en design te bewonderen. Wilt u de route lopen volg dan de gele vlaggen die de deelnemers van de route hebben uitgehangen. Ook kunt u de route uitprinten vanaf onze website www.cultureleroute.nl

De hoogtepunten van de februariroute op een rij:
In het Gorcums Museum is de exposiotie Glass 4 Ever. In deze expositie laten 25 kunstenaars zien hoe veelzijdig glas kan zijn. Ook in het museum zijn de conceptuele werken van de uit Gorinchem afkomstige Joke van Kerkwijk te zien.

 

Op de Kortendijk is het Syndion OutsiderArt atelier gevestigd. Voor de Culturele Route hebben de kunstenaars van SyndionArt het atelier omgetoverd in Bonte kleuren! Het is echt een feest hier eens te gaan kijken.

Nog tot en met 4 maart is bij Boekhandel Cursief/ Galerie de Etage de expositie van de Pakje Kunst Kunstenaars te zien. Pakje Kunst® gebruikt oude mechanische sigarettenautomaten die als cultureel erfgoed ingezet worden om lokale kunstenaars laagdrempelig onder de aandacht te brengen aan mensen woonachtig in de eigen regio en daarbuiten. Bij Boekhandel Cursief hangt zo’n sigarettenautomaat waaruit je voor 4 euro een pakje kan trekken met een kunstwerkje. Een aantal van de kunstenaars die in de pakje zitten exposeren in Galerie de Etage boven de boekhandel.

Galerie Kunst bij Karel gaat binnenkort verhuizen naar de Langendijk 88 maar heeft tot die tijd nog een prachtige expositie met meerdere kunstenaars in de galerie aan de Westwagenstraat. 
 

Als laatste nog even aandacht voor de dansvoorstelling Puur van Dinne Groothuis bij theater Peeriscoop.  Al jaren vechten vrouwen. Het uiteindelijke doel: zichzelf kunnen en mogen zijn. Balans vinden. Écht gelukkig zijn. In verschillende dansstijlen laat PUUR de kracht van de vrouw zien, van puber tot moeder, in al haar schoon- en eerlijkheid. De voorstelling is ’s avonds en begint om 20.30 een mooie afsluiting van de dag.

 

Bovenstaande informatie is slechts een greep uit de vele activiteiten tijdens de Culturele Route.
Voor de adressen van de deelnemers en meer informatie over de exposities raadpleeg onze website.

 

advertentie
advertentie