Petra en Chantal werken al vijf jaar met veel plezier samen.
Petra en Chantal werken al vijf jaar met veel plezier samen. Ria Scholten

Black & Blond bestaat 10 jaar

26 juni 2019 om 17:31 Nieuws

GORINCHEM Tien jaar geleden koos Chantal van Baaren voor het zelfstandig ondernemerschap. Op de Langendijk opende zij Kapsalon Black & Blond. Na vijf jaar verhuisde de zaak naar de Bornsteeg. Sinds een jaar is de kapsalon weer terug in de leukste straat van Gorinchem. Zij is gevestigd in een fraai hoekpand op nummer 45. Uniek voor Gorinchem is dat vakgenoten er een stoel kunnen huren.

door Ria Scholten

Sinds een jaar of vijf werkt Chantal nauw samen met haarstyliste Petra Maat. ,,Wij leerden elkaar kennen toen de kapsalon in de Bornsteeg was gevestigd", vertelt Chantal. ,,Ik runde de zaak in mijn eentje en miste een stukje gezelligheid en het sparren met collega's. Petra werkte als ambulant kapster en kwam in de salon voor een knipbeurt. Zij gaf aan graag een eigen zaak te willen beginnen. Al pratend kwamen we er achter dat we dezelfde achtergrond hebben en op dezelfde manier tegen ons vak aankijken. Voordat ik mijn eigen zaak begon werkte ik bij L'anza. Ik gaf trainingen in binnen- en buitenland op het gebied van haarkleuring. Petra heeft hetzelfde gedaan bij Nexxus. Wij zijn dus beiden kleurenspecialist."

,,Toen Chantal me aanbood om in haar kapsalon een stoel te huren, heb ik die kans met beide handen aangegrepen", vertelt Petra. ,,De samenwerking bevalt ons nog steeds uitstekend. We versterken elkaar en ondersteunen elkaar als het nodig is. Ik ben dan ook met veel plezier met meeverhuisd naar de Langendijk."

De dames zijn erg blij met het ruime pand dat een huiselijke en gezellige uitstraling heeft. ,,De klanten reageren enthousiast. Vooral de bar en de mooie planten vallen bijzonder in de smaak", laten zij weten. ,,Wij vinden het belangrijk dat onze klanten zich bij ons thuis voelen en in een ontspannen sfeer van de behandeling kunnen genieten. Daar hoort ook een goede kop koffie of thee bij. Dames, heren en kinderen kunnen bij ons terecht voor een breed scala aan behandelingen."

Kwaliteit staat daarbij voorop, zo blijkt ook uit de tekst op het bord voor de deur van de kapsalon 'Life isn't perfect but your hair can be'. ,,Wij leveren maatwerk", laten de dames weten. ,,Dat wil zeggen dat onze klanten de look krijgen die bij hen past. Hierbij maken wij gebruik van de kleurings- en verzorgingsproducten van L'anza."

,,Er zijn nog kappersstoelen te huur", vertelt Chantal. ,,Dit is mogelijk voor één dag of meerdere dagen/dagdelen per week. Het is een mooie opstap voor kappers die een eigen zaak willen opstarten. Zij kunnen op deze manier ondernemen zonder risico en in alle rust een klantenkring opbouwen. Het huren van een kappersstoel is mogelijk voor een of meerdere dagen/dagdelen.

Belangstellenden kunnen hun interesse kenbaar maken via de mail: chantal_blackblond@live.nl of telefonisch via 0183-631300. Volg ons op Facebook en Instagram. Zie voor uitgebreide informatie de websites www.blackblondkapper.nl en www.haarstylistepetra.nl."

advertentie
advertentie