Woudrichem kan aansluiting vergeten

3 februari 2018 om 17:42 Sport/sport

WOUDRICHEM Mede door een futloze eerste helft bleef Woudrichem zaterdagmiddag puntloos achter na het duel met Wilhelmina'26. De ploeg van coach Leon Elands wilde ten koste van de ploeg uit Wijk en Aalburg juist de aansluiting met de top 6 vinden.

Door Tim Hartman

Ook een donderspeech van Elands kon Woudrichem niet meer redden zaterdag. Op eigen veld werden de Vissenkoppen volledig overlopen door een gemotiveerd Wilhelmina'26. Bij de rust stond het 0-2 door een eigen goal van Danny Schaap en een treffer van Johnny Schouten. En daar mocht Woudrichem niet eens over mopperen, want als de geelzwarten iets scherper waren, had de ruststand ook gerust 0-4 kunnen bedragen.

In de tweede helft probeerde Woudrichem er het beste van te maken. Kansen waren er nauwelijks, maar een schitterende volley van Dillis de Vries bracht de spanning wel weer terug. Terwijl Woudrichem de gelijkmaker probeerde te forceren, pakte scheidsrechter Van Veelen een hoofdrol. Woudrichem-doelman Lex Kramers wilde de bal uittrappen, maar maakte daarbij hands volgens de arbiter.

De vrije trap die volgde werd door Gerben Vos stijf in de kruising geschoten en dus deed de tweede Woerkumse treffer van Tim Saaman er niet meer toe. Eindstand: 2-3.

Meer over Woudrichem – Wilhelmina '26, dinsdag in De Stad Gorinchem.