Afbeelding
Gemeente Gorinchem

Diamanten huwelijk echtpaar Van Herreveld-Linschoten

20 juni 2019 om 12:04 lokaal

GORINCHEM Dinsdagmiddag bezocht burgemeester Reinie Melissant-Briene het echtpaar van Herreveld-Linschoten om hen te feliciteren met hun 60-jarige huwelijksjubileum.

Cor van Herreveld en Corrie Linschoten, destijds 15 en 21 jaar oud, leerden elkaar kennen in het najaar van 1954 in Haaften, de woonplaats van de heer van Herreveld, in de mandolineband de Momagita's.

De liefde voor muziek heeft hen samen gebracht en in hun verkeringstijd die daarna volgde, zongen zij gezamenlijk in de band. De band trok rond langs de dorpen in de omgeving en ze hadden een fantastische tijd.

In 1959 trouwden de heer en mevrouw Van Herreveld in Zaltbommel. Zij werden de trotse ouders van 2 kinderen. Ook kregen zij 5 kleinkinderen en 3 achterkleinkinderen. Hun levenslied is "O Heideroosje" en bijna wekelijks brengt de heer Van Herreveld nog roosjes voor zijn lief mee, aldus de heer Van Herreveld. Het echtpaar Van Herreveld komt graag in de Ontmoetingskerk, waar zij al heel lang actief lid zijn.

Ook als vrijwilligers zijn de heer en mevrouw Van Herreveld actief. Het echtpaar heeft zo'n 20 jaar lang geholpen om op zondag in het ziekenhuis de bedden naar de kerkdienst te brengen. Daarnaast zijn zij tot eind vorig jaar ook 20 jaar lang actief geweest in de Bannehof, waar zij bewoners bezochten en samen met de bewoners zongen.

De heer en mevrouw Van Herreveld vieren hun 60-jarige jubileum met familie en vrienden onder het genot van een heerlijk diner op zondag 23 juni.

advertentie
advertentie