Afbeelding
Foto's: (©) GP-foto

Fortes Lyceum wil geen parkeergarage bij de school

20 juni 2019 om 13:22 lokaal

GORINCHEM Het Fortes Lyceum zit absoluut niet te wachten op een parkeergarage achter de school. Dit laat schooldirecteur Wim Langens weten in en brief aan de gemeente. ,,Ik verzoek u, namens het gehele personeel en de huidige 1140 leerlingen en de duizenden kinderen die hier nog in de toekomst willen sporten af te zien van dit plan."

De gemeente is langere tijd bezig met het creëren van extra parkeergelegenheid in de gemeente. De gemeente beseft dat de maatregelen die inmiddels genomen zijn niet genoeg zullen zijn om het parkeerprobleem in Gorinchem op te lossen. Daarom wordt er gezocht naar extra parkeerruimte voor inwoners en bezoekers van de stad. Het grasveld achter het Fortes Lyceum is als optie voor een grote parkeergarage genoemd. 

Tot grote ontsteltenis van directeur Wim Langens. ,,Het sportterrein gaat al oppervlakte verliezen door de komst van een nieuwe sporthal. Nog meer meters inleveren willen wij absoluut niet. Onze school hecht veel waarde aan bewegingsonderwijs. Om die reden hebben we aantal jaren geleden Sports als een van de talentontwikkelingsprogramma's ingevoerd." Bovendien, zo meent de schooldirecteur, is een parkeergarage bij de school geen goed voorbeeld voor jongeren. ,,Zeker niet in deze tijd waarin verduurzamen een van de belangrijkste thema's in onze maatschappij is. Alternatieve energiebronnen, duurzame brandstoffen, logistieke vraagstukken. Dit zijn enkele onderwerpen waar onze leerlingen aan het Technasium zich mee bezig houden. Dat laat zich niet rijmen met een parkeergarage naast de school." 

Wim Langens noemt het idee in zijn brief aan de gemeente verontrustend. ,,We vinden dit idee, op zijn zachts gezegd, niet goed", aldus Langens. Op het sportveld waar nu regelmatig door de leerlingen van het Fortes Lyceum wordt gesport en waar elkaar ook activiteiten zoals het Fortes festival worden gehouden, zijn al plannen voor een sporthal. Volgens deskundigen zou er naast deze hal ruimte zijn voor een parkeergarage. De bouw van deze garage zou dan in overleg met het schoolbestuur moeten gebeuren. 

advertentie
advertentie