Afbeelding
Geofort

Opening Fake Maps! bij GeoFort

26 juni 2019 om 07:16 lokaal

HERWIJNEN Zondagmiddag 30 juni opent GeoFort de nieuwe tentoonstelling Fake Maps. In deze tentoonstelling ontdek je hoe we eigenlijk voor de gek worden gehouden door kaarten. Dezelfde informatie kun je op hele verschillende manieren in beeld brengen. Weet jij bijvoorbeeld hoeveel landen er in Afrika 'passen'? China, India, Turkije, Verenigde Staten en Europa. Dat gelooft toch niemand, maar het is wel echt zo.

Professor Dr. Ferjan Ormeling, een van Nederlands bekendste cartografen, geeft deze dag een lezing over kaarten op het GeoFort. De visie van Ferjan Ormeling is dat alle cartografen liegen om bestwil. Je moet de werkelijkheid immers verkleinen om het op een kaart te kunnen krijgen en daarmee moet je altijd keuzes maken. Je kunt enorm manipuleren als cartograaf en dat wordt dan ook regelmatig gedaan: per ongeluk, maar zeker ook expres.
Naast de lezing, is er ook een workshop over kleurgebruik m.b.t. legenda's verzorgt door cartograaf Winifred Broeder. Én er is een tekenwedstrijd voor de jonge cartografen in spé (of gewoon enthousiaste kinderen) onder ons.

De opening is zondagmiddag 30 juni. De inloop is vanaf 13:45 waarna om 14:00 de lezing van Dr. Ormeling start. Het programma duurt tot circa 16:00.

Reserveer gratis ticket(s) via www.geofort.nl. Deze nieuwe exhibit is onderdeel van de tentoonstelling 'Land onder Water' en is mede mogelijk gemaakt met bijdragen vanuit de Provincie Gelderland en het VSB fonds.

advertentie
advertentie