Afbeelding
Inshared inboedelverzekering

Op vakantie? Voorkom woninginbraak met deze tips

22 juni 2019 om 15:34 lokaal

Ga je op vakantie, dan is het afsluiten van een inboedelverzekering waarschijnlijk het laatste waar je aan denkt. Terwijl het voor inbrekers juist de uitgelezen kans is om in je huis te snuffelen. Met deze tips steek je een stokje voor woninginbraak.

4 tips om woninginbraak te voorkomen

1. Vul het adreslabel niet helemaal in
Koop je een nieuwe koffer dan hangt er bijna altijd een adreslabel aan. Ideaal als je je koffer op je vakantiebestemming bent vergeten of als je koffer niet aangekomen is. Houd er alleen wel rekening mee dat inbrekers speciaal naar vliegvelden en
stations komen om inspiratie op te doen. Vul het adreslabel daarom nooit volledig in; je naam en telefoonnummer is genoeg.
2. Deel geen vakantiefoto's op social media
Twitter, Instagram en Facebook staan in de zomermaanden vol met vakantiekiekjes. Van zonsondergangen tot foto's van exotische maaltijden. Deel deze foto's liever niet als je nog op vakantie bent. Potentiële inbrekers gebruiken ook social media en worden zo op slechte ideeën gebracht. Vertel ook alleen aan je naasten waar en wanneer je op reis gaat.
3. Ruim je huis niet te goed op
Je huis opruimen voordat je op vakantie gaat? Dat is voortaan verleden tijd. Om inbrekers op afstand te houden, kun je je huis beter niet te netjes achterlaten. Laat gerust een paar glazen op tafel staan, je schoenen op de trap en wat tijdschriften
slingeren op de bank. Als je huis er bewoond uitziet, is de kans op inbraak een stuk kleiner.
4. Zorg voor buitenverlichting
Een slimme manier om inbrekers af te schrikken, is door buitenverlichting in je tuin te hangen. Vooral van verlichting met een bewegingssensor worden inbrekers niet blij. Zodra deze lampen beweging detecteren, springen ze aan. Dat is niet alleen flink schrikken voor inbrekers, maar ook voor de buren. Spreek af dat ze een extra oogje in het zeil houden als jij op vakantie bent.

En sluit je een inboedelverzekering af?
Zijn inbrekers eenmaal je huis binnen, dan zoeken ze zo snel mogelijk naar elektronica, geld, fietsen en sieraden. Ook tassen en fotocamera's zijn in trek. Gelukkig kun je al deze kostbare spullen verzekeren met een inboedelverzekering. Heb je nog geen inboedelverzekering of ben je niet tevreden over je huidige verzekering? Kijk dan eens bij InShared. Bij deze online verzekeraar vind je betrouwbare verzekeringen voor weinig geld. Bereken hier alvast wat je premie per maand is.

advertentie
advertentie