Afbeelding
Gemeente Gorinchem

Gorinchem zet scholieren veiliger op de fiets met interactieve educatiefilm

27 juni 2019 om 10:53 lokaal

GORINCHEM Na de zomervakantie stappen leerlingen van groep 8 voor het eerst op fiets naar het voortgezet onderwijs. Wat is dan de route? Hoe moet je omgaan met bepaalde nieuwe verkeerssituaties? De gemeente Gorinchem ontwikkelde met een aantal partners interactieve film 'Zeker op de fiets!'. De film is speciaal gemaakt voor leerlingen (en hun ouders) uit groep 8, die komend schooljaar op de fiets naar het voortgezet onderwijs in Gorinchem gaan.

De film laat leerlingen op interactieve wijze kennismaken met de verkeerssituaties die zij tegenkomen op weg naar hun nieuwe school. Drie schoolroutes worden gefietst door de middelbare scholieren Jeremy, Guinevere of Anouk. Ondertussen worden vragen gesteld aan de kijker of de fietsers bijvoorbeeld links af mogen of de auto voorrang moet geven. De video duurt 20-40 minuten en er is een bijpassend lespakket ontwikkeld die de scholen na de première ontvangen. Hierin zit een lesbrief voor de docenten, scorekaarten voor de antwoorden over de verkeerssituaties en de link naar de website.

Wethouder Joost van der Geest: ,,Niet alleen de kinderen zijn weggebruiker, ook automobilisten, veelal inwoners en ouders, moeten zich bewust worden van het feit dat grote groepen scholieren gebruik maken van de weg en niet altijd even goed opletten. Deze video gaat naast de verkeersregels met name over bewustwording."

De film 'Zeker op de fiets!' is woensdag 26 juni in première gaan in de Evenementenhal Gorinchem.

Bekijk hier de trailer van de interactieve fietseducatiefilm.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie