Afbeelding
Duurzaamheid

Wat vraagt de overheid van bedrijven als het om duurzaamheid gaat?

24 juni 2019 om 13:28 lokaal

De Rijksoverheid heeft gekozen voor een duurzame economische groei. Dat betekent dat onze economische groei niet ten koste van het milieu mag gaan. Voor de samenleving biedt dit allerlei kansen. Zo kunnen we verduurzamen en tegelijkertijd werken aan een sterkere economie. Dit maakt het mogelijk om de bedrijven en Nederlandse welvaart te versterken. Als dit goed gaat, heeft dat een versterking van onze concurrentiepositie en duurzame oplossingen tot gevolg. Deze groene vernieuwingen leveren onze maatschappij geld en banen op. Dit is de reden waarom ons milieu en de economie hand in hand kunnen gaan.

Op welke manier ondersteunt de Rijksoverheid initiatieven?
Er zijn allerlei subsidieregelingen waar ondernemers van kunnen profiteren. Deze regelingen zijn op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland te vinden. De subsidies zijn zeer uiteenlopend, maar streven altijd hetzelfde doel na: een duurzamere samenleving. Via het CBS kun je de cijfers rondom vergroening volgen.

Hoe kun je als onderneming meedoen met een duurzame samenleving?
Als ondernemer kun je gebruikmaken van allerlei initiatieven die genomen worden. Zo kun je gebruikmaken van subsidies om zaken op een groenere manier te produceren. Toch zijn er ook op de werkvloer veel mogelijkheden als het om duurzaamheid gaat. Een aantal mooie
voorbeelden: 
- Duurzame koffiebekers van Goedkopekoffiebekers.nl (Halo Green Cups). Deze koffiebekers worden op een duurzame manier geproduceerd en zijn volledig biologisch afbreekbaar. Zo ontstaat er geen risico voor onze natuur als ze hier per ongeluk worden achtergelaten. De bekertjes kunnen door een vergistingsproces verteerd worden.
- Werken jullie met reinigingsmiddelen? Ook daarin is te verduurzamen. Kies voor een merk dat werkt met middelen die niet schadelijk zijn voor het milieu.
- Maken jullie verse koffie op het werk? Dan kun je dit op laten halen door een bedrijf dat er paddenstoelen van maakt. RotterZwam is gevestigd in Rotterdam en maakt dit initiatief mogelijk.

Allerlei inspiratie waarmee je de bewustwording vergroot. En voorbeelden die laten zien dat geld verdienen en duurzaamheid een uitstekende combinatie zijn. Gaan jullie zelf met een initiatief starten of wil je aan een initiatief meedoen? Onderneem dan direct actie en help mee aan een groene samenleving.

advertentie
advertentie