Afbeelding
import

Laatste Memory Brick vindt zijn plek

3 juli 2019 om 07:32 lokaal

GORINCHEM De nog immer mysterieuze persoon achter Memory Bricks plaatste maandag de laatste Memory Brick. ,,De allerlaatste MB#38 heb ik gisteren met licht vochtige ogen de grond in geslagen", schrijft hij op zijn facebookpagina Memory Brick

In 3 jaar tijd zijn er 40 verschillende Memory Bricks gegoten en geplaatst in de Gorcumse binnenstad. Dat wil zeggen 86 liter transparante epoxyhars, 142 kilo  snelbeton, 5.70 meter gipsprofiel. ,,In mijn schuur staat een pallet van 176 kilo met een bonte verzameling Gorcums plaveisel", aldus de streetartkunstenaar. Deze verzameling klinkers heeft hij overigens keurig teruggebracht naar de gemeente.

De straten van Gorinchem worden sinds 2017 opgefleurd met glazen klinkers met daarin herinneringen aan vroeger of verwijzingen. Zo ligt er voor de postzegelwinkel aan de Langendijk een glazen straatklinker met daarin enkele postzegels. Het street-artproject werd met veel enthousiasme ontvangen en nog steeds zijn er mensen dagelijks bezig met het speuren naar Memory Bricks. 

Kort na het verschijnen van de eerste memory Bricks kwam er ook een facebookpagina die in zijn geheel gewijd is aan deze bijzondere stenen. Op deze pagina deelt de kunstenaar hints die moeten leiden naar nieuwe Memory Bricks. De facebookpagina leidt tot levendige speculaties naar de bricks. 

In een van zijn laatste posts laat de Memory Brick kunstenaar weten dat hij zijn laatste brick heeft geplaatst. Velen reageren enigszins onthutst op het bericht. ,,Wat een naar bericht. Het was een lust om de aanwijzingen te volgen en de bricks te vinden. Bedankt voor de geweldige en voor mij herkenbare bricks", schrijft Leoniek Bor. En Lynette Rensen zegt: ,,Van mij hadden er nog 40 bij mogen komen. Er zit vast een berg werk en kosten in. Bedankt voor deze mooie speurtocht die ook jongere generaties inspireren."

Dat het spontane project bij de meeste mensen vooral voor een grote glimlach op het gezicht heeft gezorgd blijkt wel uit de vele dankbetuigingen. ,,Beste MB, dank voor de vele uren zoeken en speuren door onze prachtige stad. Op zoek naar verborgen schatten. We kwamen op plekken die we normaal gesproken voorbij liepen. We zullen het zoeken naar nieuwe bricks missen. Bedankt!", schrijft Line Kool. En ook Kees van Willigen genoot van de mysterieuze stenen. ,,Wat heb ik genoten van de uitdaging, geheimzinnigheid, spanning die je de afgelopen periode door Gorkum bracht. Heerlijk. Dank je wel en hopelijk tot snel met een nieuw project van jou?!" 

Woensdag verschijnt er een hint op de facebookpagina Memory Bricks die moet leiden naar brick nummer 38. In juli verschijnt er tevens een nieuwe kaart waarmee naar de Memory Bricks gezocht kan worden. Deze kaart is onder andere verkrijgbaar bij het VVV-kantoor Mooi Gorinchem. 

advertentie
advertentie