Poes pumkin
Poes pumkin C. Vester

Dierenasiel start crowdfunding voor ontwormingspillen

2 juli 2019 om 19:37 lokaal

GORINCHEM Het Gorcumse dierenasiel is een crowdfunding voor ontwormingspillen gestart. De eerste zwerfkittens komen namelijk al weer binnen bij het asiel en de voorraad ontwormingspillen slinkt erg hard. ,,Er is dringend een nieuwe voorraad nodig", schrijft het dierenasiel op haar facebookpagina. 

Het dierenasiel hoopt dat de voorraad ontwormingspillen snel aangevuld kan worden door middel van deze crowdfundingsactie. Inmiddels zijn de eerste donaties al gedaan. De teller staat om 140 euro, terwijl het einddoel van het asiel voor deze actie 200 euro is. 

Voor de gezondheid van de kat is het belangrijk dat ze regelmatig ontwormt worden. Katten kunnen flink ziek worden van een wormbesmetting. Bovendien kunnen mensen besmet worden door deze wormen. Sommige katten doen hun behoefte in zandbakken, waar veel kinderen spelen. In de ontlasting van de kat kunnen wormen zitten en wanneer kinderen hiermee in aanraking komen, kunnen ook zij worden besmet.

,,Inmiddels komen de eerste kittens met of zonder moeder de opvang binnen. Een groot gedeelte hiervan heeft buiten geleefd en is misschien zelfs wel buiten geboren. Om deze jongen een zo goede mogelijke kans te geven, is het belangrijk dat ze om de twee weken ontwormd worden. Helaas slinkt de voorraad erg hard en is er dringend nieuwe voorraad nodig", schrijft het dierenasiel dan ook. 

De zomermaanden zijn altijd drukke maanden voor het asiel. Niet alleen omdat er veel zwerfkittens worden geboren, maar ook omdat er veel katten gedumpt worden omdat hun eigenaar op vakantie gaat. 

advertentie
advertentie