Ilhan Tekir (D66) is content met de stappen die gemaakt worden richting HBO in Gorinchem.
Ilhan Tekir (D66) is content met de stappen die gemaakt worden richting HBO in Gorinchem. Egbert Egberts

Door met HBO Creative Change Management

5 juli 2019 om 15:57 lokaal

GORINCHEM De gemeenteraad is donderdagavond 4 juli akkoord gegaan met de motie van D66 en CDA om door te gaan met de ontwikkeling van HBO Creative Change Management in Gorinchem.

Door Egbert Egberts

D66 en CDA stelden de raad voor om de 'businesscase' voor de HBO-opleiding Creative Change Management als opleidingsvorm in de Liberal Arts & Sciences mede mogelijk te maken. Dit door de eenmalige kosten te dekken uit het jaarrekeningresultaat over 2018.

Ilhan Tekir (D66) ,,We vragen de initiatiefnemers om een inspanningsverplichting te leveren om het project gezamenlijk te financieren met als doel om de inzet van alle partijen voor Hoger Beroepsonderwijs te versterken en dit ook als vliegwiel te gebruiken richting de toekomst."
De komst van een hbo-opleiding vergroot volgens D66 en CDA de aantrekkelijkheid van de stad en kan allerlei kansen bieden. Zoals het stimuleren van de lokale economie, behoud van kennis voor de stad, het binden van jongeren aan de stad én de invulling van leegstand van panden in de stad.

Tekir: ,,Bovendien sluit de stap naar een hbo-opleiding naadloos aan bij de ambities van GO2032. Deze luidt dat Gorinchem in 2032 een studentencampus heeft met hogeschoolvoorziening en studentenhuisvesting. En de stap naar een hbo-opleiding sluit ook naadloos aan bij het Gorcums Akkoord. Daarin is opgenomen dat hbo-onderwijs in Gorinchem geweldige kansen biedt. Studenten verrijken de stad en ondernemers kunnen van die kwaliteiten profiteren. We steunen het lopende initiatief dat op dit moment de haalbaarheid voor een HBO Liberal Arts & Sciences met een campus in de binnenstad onderzoekt".

Wethouder Ro van Doesburg gaf eerder in De Stad Gorinchem al aan het gezamenlijk project toe te juichen en waar mogelijk vanuit de gemeente het initiatief te willen ondersteunen.  
 

advertentie
advertentie