Een wijkschouw van de raad, onder andere in de omgeving van PoGo. Gorcum Actief heeft het voor elkaar.
Een wijkschouw van de raad, onder andere in de omgeving van PoGo. Gorcum Actief heeft het voor elkaar. Egbert Egberts

Wijkschouw in twee buurten

6 juli 2019 om 17:34 lokaal

GORINCHEM Fractievoorzitter Everdien Hamann van Gorcum Actief vindt dat de raad na de zomervakantie moet gaan kijken hoe het gesteld is rond wijkpark 't Haagje en de omgeving van PoGo/Tiende Penninglaan.

Door Egbert Egberts

Zij stelde een motie op die tijdens de raadsvergadering van donderdag 4 juli een meerderheid haalde en werd aangenomen. In de motie riep ze de raadsleden op om op beide locaties te gaan schouwen hoe de werkelijke situatie op beide plekken is. Zowel in Oost als in de Haarwijk ervaren bewoners overlast van hangjongeren. Maar ook wordt er volgens omwonenden drugs gedeald en gebruikt. En dat terwijl zowel 't Haagje als de omgeving van Podium Gorinchem en de Tiende Penninglaan in aanmerking komen voor vernieuwing en herinrichting van de speel- en sportplaatsen.
,,Ik vind dat een bredere aanpak nodig is dan alleen herinrichting van de beide locaties." Sommige fracties wilden in het debat naar aanleiding van de motie in álle wijken gaan schouwen, anderen vonden dit niet nodig. Hamann: ,,Deze motie was bedoeld voor twee probleemomgevingen en verdienen voorrang voor een integrale aanpak, vinden wij." Zij kreeg daarvoor uiteindelijk groen licht.

advertentie
advertentie