A. Van Hoven, initiatiefnemer Seniorencafé
A. Van Hoven, initiatiefnemer Seniorencafé R. Lee

Loop gerust eens binnen bij het Seniorencafé!

9 juli 2019 om 14:04 lokaal Deel je nieuws

"Mijn man is ziek en ik neem bijna de volledige zorg op mij. Op maandagochtend is mijn man altijd een half dagje naar externe zorg waardoor ik even tijd voor mezelf heb. Het is dan fijn, omdat je gedurende de jaren door deze situatie wat minder sociale contacten hebt kunnen onderhouden, toch even een kopje koffie te kunnen doen bij het Seniorencafé. Zo blijf ik onder de mensen of krijg ik soms tips die mij helpen in deze situatie. Maar het is vooral even gezellig zo aan de start van mijn week. Even iets anders." Één van de voorbeelden voor wie het Seniorencafé een fijne plek kan zijn.

Elke maandag- en vrijdagochtend is er ruimte voor een kop koffie of thee. Iedereen is welkom, er is geen drempel en de deur staat voor iedereen open. "We merken wel eens dat mensen een drempel voelen om bij ons binnen te stappen. Maar echt iedereen is welkom, iedereen is juist open en wil graag het gesprek aangaan." aldus Arie van Hoven, initiatiefnemer van het Seniorencafé. Het Seniorencafé is een initiatief voor ouderen van allerlei komaf. Tegenwoordig is het best een uitdaging om een sociale kring te hebben in deze 'snelle' wereld. Helemaal als je bijvoorbeeld geen- of een zieke partner hebt of je kinderen bijvoorbeeld ver weg wonen. Erg fijn om dan aansluiting te vinden op een laagdrempelige manier met andere senioren uit onze eigen stad of regio.

Maar ook als u de behoefte heeft om 'gewoon' gezellig een kop koffie of thee te drinken mag dat bij het Seniorencafé. De koffie, thee en koeken zijn geheel gratis. Het gaat vooral om contact maken met elkaar. Ook komen er vaak leuke activiteiten of tips voorbij die weer zorgen voor een leuke middag. Op maandag- en vrijdagochtend van 10.00 uur tot 12.00 uur aan de Burgstraat 37 te Gorinchem (locatie 'The Mall'). De koffie staat voor u klaar, loop gerust binnen!

advertentie
advertentie