‘Alles is Theater’ in première op MBO Gorinchem

7 februari 2018 om 17:16 lokaal Deel je nieuws

Griekse Tragedie, Commedia dell’arte, Absurdistisch Theater, Opera, Vormingstheater, Musical en Revue: de studenten van de sector Gezondheidszorg en Welzijn van MBO Gorinchem hebben deze week een dansshows opgevoerd.

100 studenten, die nog nooit eerder met elkaar hebben samengewerkt en soms geen enkele ervaring met theater hebben, zijn in drie uur tijd klaargestoomd voor de show voor hun familie en vrienden. Dit alles onder de bezielende leiding van dramadocent en oud danser bij het Scapinoballet, Gerrit Oldenburg, in samenwerking met Projects Unlimited. Deze professionals weten de studenten te bewegen en te helpen een persoonlijke grens te overschrijden om op het toneel samen tot een mooie uitvoering te komen.

Het doel van het in elkaar zetten en opvoeren van deze dansshow is kennis maken met verschillende vormen van non verbale communicatie, op speelse manier in aanraking komen met verschillende soorten theater, de facetten van het maken van een voorstelling leren kennen, d.m.v. samenwerking respect voor elkaars mogelijkheden krijgen en samen tot een eindresultaat komen. Niet onbelangrijk is dat ze ook leren presenteren. In het werkveld waar deze studenten voor kiezen, is jezelf presenteren een belangrijk onderdeel van het vak. Als je eenmaal al dansend op het toneel hebt gestaan, heb je wel een complexe les gehad op dat gebied. En het applaus is dan een geweldig loon.

advertentie
advertentie