Afbeelding
Omar Brunt

College wil project Wandelen voor Water weer oppakken

13 juli 2019 om 11:20 lokaal

GORINCHEM Het viel Rutger van Breemen, raadslid namens GroenLinks in de Gorcumse gemeenteraad, op dat er de laatste twee jaar niet is 'gewandeld voor water'. In het verleden deden een diverse scholen in de regio nog wel mee aan deze activiteit. ,,Hoe kan het dat deze activiteit nu ineens niet meer georganiseerd wordt?", vroeg Van Breemen aan het college. 

De gemeente Gorinchem heeft het evenement Wandelen voor Water diverse keren georganiseerd. Met dit project wordt er geld ingezameld voor waterpunten in Afrika. De laatste twee jaar lukt het echter niet om scholen bereid te krijgen om hiervoor tijd vrij te maken in hun volle lesprogramma's. De deelnemersaantallen waren in de jaren daarvoor ook al flink afgenomen. Deden er in de beginjaren nog zo'n 120 leerlingen mee, in het laatste jaar (2017) waren dat er nog maar 40. De gemeente heeft nog geprobeerd om het project te koppelen aan de Avondvierdaagse. In andere gemeentes wordt dit ook gedaan, maar in Gorinchem kwam dit idee niet van de grond.

Ondanks deze tegenvallende cijfers ziet het college het belang van dit project wel in en wil zich in 2020 dan ook zeker inspannen om het project te organiseren in Gorinchem. Of het project daadwerkelijk plaats gaat vinden is afhankelijk van de bereidheid van scholen om zich hiervoor in te spannen. het project omvat meestal een woensdagochtend waarin gewandeld wordt en waarbij de gemeente Gorinchem samen met Stichting Dordrecht Bamenda voorlichting verzorgen over diverse waterprojecten in Afrika. 

advertentie
advertentie