Jeugd geeft concert in Gorinchem
Jeugd geeft concert in Gorinchem ZonOrkest

ZomerOrkest Nederland in Gorinchem

24 juli 2019 om 12:59 lokaal Deel je nieuws

Het ZomerOrkest Nederland is een jong, enthousiast en talentvol harmonieorkest op tournee door Nederland. Het orkest komt op uitnodiging van de Koninklijke Harmonie De Bazuin-130 jaar in Gorinchem op zaterdag 3 augustus op de Grote Markt. (bij slecht weer in de Grote Kerk). Aanvang 14.00 uur tot 16.30 uur.

ZomerOrkest Nederland (kortweg ZON) heeft als doel om blaasmuziek in Nederland te promoten. Door het geven van concerten in een informele setting belicht het orkest de vele kanten van blaasmuziek. De traditionele uniformen zijn thuisgelaten; de ‘concertkleding’ bestaat uit vrijetijdskleding en de concerten worden gegeven op terrassen, in parken en drukbezochte festiviteiten. Het ZON is qua muziekstijl van alle markten thuis, van Barok tot Rock.

Om dit te bereiken wordt het ZON elk jaar opnieuw samengesteld uit amateurs en conservatoriumstudenten van 16 tot en met 23 jaar, afkomstig uit heel Nederland.Zij studeren in korte tijd een uitdagend programma in onder leiding van twee jonge enthousiaste dirigenten. De dirigenten van het ZON wisselen jaarlijks; dat wil zeggen, elke dirigent wordt in principe voor twee jaar aangesteld, met elk jaar één nieuwkomer.

advertentie
advertentie