Afbeelding
Afbeelding van StockSnap via Pixabay

Lijst van vakantieslachtoffers dierenasiel blijft groeien: noodhokken bijna vol

26 juli 2019 om 09:26 lokaal

GORINCHEM ,,Katten, vogels, cavia's, konijnen en honden. Het lijkt wel normaal dat ze nu massaal achter gelaten worden in de Brabantse en Vijfheerenlandse polderen," zegt Stichting Dierenasiel Gorinchem. Al deze dieren kunnen zichzelf niet in leven houden en zeker niet met deze temperaturen. Ze worden dan ook op hun laatste krachten gevonden. Niet alleen uitgedroogd en sterk vermagerd, maar ook met bloedarmoede door de vlooien en teken. Deze zomer komen er ook veel dieren binnen via zorginstanties. Het betreft dieren die met te veel in een kleine woning wonen en waar het ongedierte met deze warmte niet meer te bestrijden is.

,,In het asiel zijn daarom al noodhokken, maar ook die beginnen al vol te raken. Met bijvoorbeeld een uitgedroogde al wat oudere kat. Een kat gevonden met een naald en draad in zijn bekje. Een veel te jong kitten die alleen werd gevonden. Een kitten dat net op tijd uit het kanaal gered is. 6 In beslag genomen hondjes en 4 jonge uitgedroogde konijntjes." 

Stichting dierenasiel Gorinchem kan het niet genoeg benadrukken: ,,Mensen mensen denk na voor je aan een huisdier begint."

advertentie
advertentie