Kevin Tromp (midden) komt over van een eredivisietopzaalvoetbalploeg.
Kevin Tromp (midden) komt over van een eredivisietopzaalvoetbalploeg. ZVG/Cagemax

ZVG/Cagemax in Eerste Divisie B

27 juli 2019 om 16:38 lokaal

GORINCHEM De heren van ZVG/Cagemax 1 komen ook in het nieuwe seizoen uit in de Eerste Divisie B. 

door Egbert Egberts

ZVG/Cagemax start de competitie op vrijdag 13 september met een uitwedstrijd tegen titelkandidaat ZVV BE'79. ZVG/Cagemax speelt ook het nieuwe seizoen haar thuiswedstrijden in sporthal Oosterbliek. Naast enkele bekende tegenstanders komt men ook uit tegen een aantal nieuwelingen. De reisafstanden zijn ten opzichte van het afgelopen seizoen wel wat toegenomen. Leuk voor het affiche is dat de derby tegen het Werkendamse CFM/Transito weer in het programma is opgenomen. Garant voor een bomvolle sporthal De Crosser aan de Sportlaan in Werkendam en een evenzo goed gevulde thuishal van de Gorcumers. Promovendi zijn ZVV Den Haag, JCK Aiso, ZVS/Bodemflex en de beloften van ASV Lebo, alle vier komend vanuit de Topklasse. De selectie van ZVV Eindhoven is gedegradeerd uit de Eredivisie.

Eerste Divisie B indeling

ZVV BE'79
Bristol Team/Budgetisolatie
CFM/Transito
ZVV Eindhoven
JCK/Aiso
asv Lebo 2
LZV/Kuypers Hair & Wel
Madereros C.F.
ZVG/Cagemax 
ZVV Den Haag
ZVV Ede
ZVS Bodemflex

Zaalvoetbalbeker

Nadat de competitie-indeling eerder al bekend werd gemaakt , heeft Bondscoach Max Tjaden op de KNVB Campus de loting verricht voor de voorronde en eerste ronde van de landelijke zaalvoetbalbeker. Het bekertoernooi begint met een voorronde. Tijdens deze voorronde zijn alle Eredivisieclubs vrij. Ook ZVG/Cagemax 1 is vrijgeloot voor deze ronde. De beloften van ZVG/Cagemax spelen , doordat ze vorig seizoen verrassend de achtste finale haalden, wel de voorronde. Op woensdag 4 september spelen zij thuis tegen eerste divisionist ZVV Den Haag. Komend seizoen dus competitiegenoot van ZVG/Cagemax 1. De dames van ZVG/Cagemax spelen op vrijdag 6 september de voorronde uit tegen hoofdklasser Bristol/Team VR1.

Kevin Tromp

ZVG/Cagemax heeft de 22-jarige Kevin Tromp van landskampioen Hovocubo binnengehaald vlak voor de sluiting van de transfertermijn. Tromp is een technische puntspeler annex flankspeler, die ook actief is voor de beloften van Oranje. Hij won twee keer op rij de landstitel met Hovocubo en speelde afgelopen seizoen in de Champions League. Tromp completeert de selectie.

advertentie
advertentie