Bij Timmerdorp 2018 zijn er mooie grote hutten gebouwd. Zouden de kinderen dit deze zomer kunnen overtreffen?
Bij Timmerdorp 2018 zijn er mooie grote hutten gebouwd. Zouden de kinderen dit deze zomer kunnen overtreffen? Eigen foto

Timmerdorp Rivierenlandfonds zoekt vrijwilligers

29 juli 2019 om 12:54 lokaal

GORINCHEM Het jaarlijkse Timmerdorp Rivierenlandfonds vindt deze zomer plaats van 26 tot en met 30 augustus met het thema 'natuur'. Zo'n vijfhonderd kinderen zijn al zeker van een plaatsje, maar de andere geïnteresseerde kinderen staan momenteel op een wachtlijst. Marloes Everling-Dijkgraaf, algemeen bestuurslid van Timmerdorp, vertelt: ,,Er zijn dringend vrijwilligers nodig zodat we alle kinderen een plekje kunnen bieden."

,,Maandag en dinsdag gaan de kinderen in groepen hun eigen hutten bouwen. Op woensdagochtend bouwen ze de laatste dingen, en in de middag gaan ze alles verven. Donderdag is de bekende attractie-dag, waarbij het hele Waterpoort-gebied volstaat met springkussens en waterattracties. Vrijdag komt er 's middags een artiest voor de kinderen, en rond 18.00 gaat de optocht door de binnenstad van start. Als afsluiting worden de hutten traditioneel in de brand gestoken", vertelt Everling-Dijkgraaf. Stichting Timmerdorp Gorinchem Rivierenlandfonds houdt dit evenement elk jaar in de zomervakantie. Kinderen vanaf 5 jaar en tot en met groep 8 van de basisschool gaan samen aan de slag om hutten te bouwen. ,,Er komt veel kijken bij het regelen van zo'n evenement, maar we hebben een werkgroep van twaalf mensen dus we kunnen de werkzaamheden goed verdelen. Ook zijn er veel andere vrijwilligers betrokken tijdens Timmerdorp zelf."

Toch is de organisatie druk op zoek naar meer vrijwilligers. ,,We zoeken mensen die groepen kinderen begeleiden tijdens de week. Twee of drie vrijwilligers begeleiden een groep van twintig kinderen. Iedereen is welkom. Natuurlijk moet je wel goed moet kinderen kunnen omgaan, je bent verantwoordelijk voor de kinderen van een ander. Ook is het wel fijn als je een beetje handig bent met timmeren en bouwen." Jongeren die te oud zijn voor Timmerdorp, maar wel hun steentje willen bijdragen kunnen zich ook aanmelden. Zij worden geen volwaardige groepsleider, maar mogen wel meehelpen. Wat er volgens Marloes zo leuk is aan vrijwilliger-zijn? ,,Het geeft je heel veel voldoening. Maandagmiddag vliegen alle kinderen het terrein op en worden de hamertjes vastgegrepen. Alle kinderen stralen. Dit jaar organiseren we ook voor alle vrijwilligers een barbecue op maandagavond."

Waarom er dit jaar een grotere vraag is naar vrijwilligers? ,,We moeten ons houden aan de AVG-wet. Vroeger hadden we een mailingslijst met de gegevens van alle mensen die aan Timmerdorp meewerkten. We stuurden ze elk jaar een uitnodiging om weer te komen helpen, maar door de AVG-wet moesten we de mailadressen verwijderen. Vrijwilligers vinden moet nu echt via via." Voor het aantal kinderen dat mee wil doen doet, zijn er op dit moment te weinig vrijwilligers. ,,We willen geen overvolle groepen, dus moeten nu wachten tot meer vrijwilligers zich melden. Hoe meer vrijwilligers, hoe meer kinderen wij blij kunnen maken."

Aanmelden als vrijwilliger kan op timmerdorpgorinchem.nl. Ook kinderen die graag nog mee willen doen aan Timmerdorp, kunnen zich aanmelden voor de wachtlijst door een mail te sturen naar info@timmerdorpgorinchem.nl.

advertentie
advertentie