Afbeelding
ZHZActueel / Max Liet

Auto ramt LPG-vulpunt in Gorinchem; groot gaslek ontstaan

3 augustus 2019 om 05:30 lokaal

GORINCHEM Op de Banneweg in Gorinchem heeft in de nacht van vrijdag 2 op zaterdag 3 augustus 2019 een ongeval plaatsgevonden. Omstreeks 01.00 uur raakte een personenauto van de weg, botste tegen een boom en ramde vervolgens een LPG-vulpunt van een nabijgelegen tankstation. Hierdoor ontstond een groot gaslek. De hulpdiensten schaalden groots op.

De omgeving van het ongeval werd ruim afgezet. De Banneweg was in beide richtingen volledig afgesloten. Ook afslagen van snelwegen A15 en A27 werden afgesloten. Nabijgelegen woningen en gebouwen hoefden niet ontruimd te worden.

Omstreeks 02.30 uur wist de brandweer het lek provisorisch te dichten. Een monteur van het tankstation zal de lekkage aan de LPG-tank repareren. De schade aan de auto en de installatie is groot.

Hulpdiensten troffen twee personen aan die vermoedelijk uit de betrokken auto kwamen. Een van hen werd thuis aangetroffen, de andere in het ziekenhuis. Een politiehelikopter zocht met een warmtebeeldcamera naar een mogelijke derde inzittende. Ook werden brandweerduikers ingezet om een sloot te doorzoeken. Voor zover bekend is de eventuele derde inzittende nog niet gevonden. De politie onderzoekt de oorzaak van het ongeval.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie