Afbeelding
Rivas Zorggroep

Informatiestand Beatrixziekenhuis voor ondersteuning bij stoppen met roken

28 augustus 2019 om 07:08 Zorg

GORINCHEM Oktober is Stoptober: rokers worden aangemoedigd om deze maand niet te roken. Het Beatrixziekenhuis in Gorinchem biedt rokers hierbij verschillende manieren van ondersteuning. Longverpleegkundigen van het Beatrixziekenhuis en een Praktijkondersteuner van Huisarts en Zorg bemannen daarom op donderdag 5 september tussen 10.00 en 16.00 uur een informatiestand in de hal van het ziekenhuis om voorlichting te geven over de mogelijkheden die er zijn om hulp te krijgen bij stoppen met roken.

Longverpleegkundigen Tina van de Koppel en Theodora Vastenburg vertellen wat bezoekers op 5 september kunnen verwachten. Tina: ,,Veel rokers spelen met de gedachte om te stoppen met roken, maar zijn nog niet klaar voor dat moment. Op 5 september geven wij op een laagdrempelige manier informatie over de mogelijkheden om hulp te krijgen bij het stoppen met roken. Wij weten hoe moeilijk het is om te stoppen: roken is een vaak onderschatte lichamelijke en psychische verslaving en stoppen met roken is dus niet iets wat je gemakkelijk doet. Wij staan daarom klaar in het ziekenhuis om mensen op weg te helpen die willen stoppen; nu of op een later moment. Ook wie niet van plan is om op korte termijn te stoppen, kunnen wij nu al voorzien van informatie die helpt als het moment is aangebroken waarop men wél gaat stoppen." Theodora Vastenburg vult daarop aan: ,,Uit ervaring weten we dat deze dag ook interessant is voor niet-rokers die een partner, kind of andere naaste hebben die rookt. Wij kunnen adviezen geven hoe je iemand kunt helpen bij het proces van stoppen met roken en kunt stimuleren vol te houden."

De Stoptober-stand is donderdag 5 september tussen 10.00 en 16.00 uur te vinden in de Centrale Hal van het Beatrixziekenhuis in Gorinchem. Longverpleegkundigen van het Beatrixziekenhuis en een praktijkondersteuner van Huisarts en Zorg geven die dag informatie over hulpprogramma's zoals begeleid stoppen met roken en hulpmiddelen.

Kijk voor meer informatie op of bel of Rivas Zorglijn 0900-8440. Het Beatrixziekenhuis werkt op diverse gebieden, waaronder hulp bij stoppen met roken, intensief samen met Huisarts en Zorg.

advertentie
advertentie