Afbeelding
Hunk(c)MVB

Open Monumentendag tussen Linge en Merwede

7 september 2019 om 16:05 Evenementen

GORINCHEM Gorinchem ligt op een knooppunt van rivieren en kanalen. De rivieren hebben altijd grote invloed gehad op het leven in de stad. Op Open Monumentendag is dit jaar extra aandacht voor dit nautische verleden. Zaterdag 14 september zijn een aantal (nautische) monumenten gratis te bezoeken tussen 10.00 en 17.00 uur. Een unieke kans om binnen te kijken bij monumenten die normaal gesloten blijven.

Op Open Monumentendag zijn een aantal (varende) monumenten eenmalig te bezichtigen en er zijn allerlei extra activiteiten. Zo kun je varen op een echte salonboot, een drakenbootclinic volgen en in de historische haven de schippers van varende monumenten ontmoeten. Ook andere monumenten openen eenmalig hun deuren op 14 september.

ACTIVITEITEN Gratis torenklimmen Om 13.00 uur en 15.00 uur kun je met een gids gratis de Grote Toren beklimmen. Je kunt je vooraf inschrijven bij de VVV of op de dag zelf. Er kunnen maximaal 15 deelnemers per keer mee, dus vol is vol!

Een stadswandeling is absoluut een aanrader. De enthousiaste gids leidt je langs de historische highlights en vertelt echte Gorcumse verhalen. Van de Martelaren van Gorcum en avonturier Hendrick Hamel tot Napoleon en de vlucht van Hugo de Groot in een boekenkist. De stadswandeling start om 11.00 uur en 14.00 uur.

Reserveer je plekje vooraf bij de VVV. Drakenboot clinic Een drakenboot is een open kano met max. 18 peddelaars die om en om links en rechts zitten en tegelijkertijd peddelen. Voorop zit een trommelaar, de stuurman bepaalt de koers. Probeer het zelf in een clinic om 14.00 uur of 15.00 uur. Plaats: steiger bij Café Pavlov, Langendijk 23. Vooraf aanmelden bij de VVV.

Varen met de Dudok Salonboot de Dudok is een authentieke notarisboot uit 1904 en volledig gerestaureerd. Om 11.00 uur en 14.00 uur kun je een stukje meevaren vanaf het Eind tot de Kortendijk (Steindeld) v.v. Er kunnen max. 12 personen tegelijk mee, dus reserveer vooraf bij de VVV.

Meer informatie en reserveren van activiteiten bij VVV Gorinchem, Groenmarkt 8, tel. (0183) 63 15 25 of vvv@mooigorinchem.nl. Hier ligt vanaf 10 september ook het programmaboekje klaar. Een volledig overzicht van de opengestelde monumenten en activiteiten is te zien op www.openmonumentendag.nl (zoek op Gorinchem).

advertentie
advertentie