De zilveren Melissa, trainer Jacco en de gouden Sophia.
De zilveren Melissa, trainer Jacco en de gouden Sophia. AV Typhoon

Veldloopsters Typhoon in de prijzen

18 februari 2018 om 10:17 Sport/sport Deel je nieuws

Na vijf wedstrijden hardlopen door de modder kon zaterdag het eindklassement van de veldloopcompetitie regio Dordrecht worden opgemaakt. Een vijftigtal jonge atleten was de afgelopen maanden al de strijd met elkaar aangegaan in Papendrecht, Oud-Beijerland, Dordrecht en Alblasserdam. Toch was voor veel atleten de afsluitende wedstrijd in Gorinchem beslissend.

Zo ook voor Melissa Hanselaar (12 jaar) bij de meisjes junioren. Van het brons was ze al verzekerd, maar zilver behoorde nog tot de mogelijkheden. Ze liep een tactisch sterke race over het twee kilometer lange parcours en finishte ruim voor haar rivale. Dit leverde haar een verdiende tweede plaats op in het eindklassement. Clubgenoot Sophia Otte liep heel het seizoen al zeer overtuigend. Door al vier wedstrijden op haar naam te zetten, kon de klassementstitel haar niet meer ontvallen. Op de thuisbaan bij Typhoon liet ze nog eenmaal zien dat ze de snelste atlete is en bekroonde haar veldloopseizoen met goud. Beide meiden trainen komend seizoen weer bij Jacco van der Vliet en gaan zich hierbij richten op het vijf kilometer klassement van het Grote Rivieren Loopcircuit.

Bij de meisjes pupillen was er eveneens prijs. Het was voor deze jongste groep een zware race. De gemeente heeft de week voorafgaand aan de wedstrijd diverse bomen en struiken gekapt en hierdoor het parcours flink omgeploegd. Desondanks was er een knappe eerste plaats voor de 7-jarige Loa Diem die dit seizoen debuteerde op het veldlopen. Noa Rikkelman kwam een wedstrijd eerder ten val, maar wist zich terug in het klassement te lopen en beloonde zichzelf met het brons. Bij de oudere pupillen was er blinkend zilver voor Isa Versluis (8 jaar). Ook zij wist zich goed staande te houden in het drukke deelnemersveld.

advertentie
advertentie