Afbeelding
FERRY VERHEIJ

Vierde Stadstafel vindt warm onderkomen bij Metropole

13 september 2019 om 11:17 Maatschappelijk

GORINCHEM Woensdagavond 11 september vond al weer de 4e editie van de Stadstafel Gorinchem plaats. Deze keer niet buiten, de organisatie besloot 's ochtends dat het weer het niet toeliet de gasten buiten in de kou en regen te laten eten. Ze zorgden een warm onderkomen bij restaurant Metropole. Aan de lange tafels troffen de 100 tafelgasten uit diverse windstreken elkaar. De organisatoren blikken weer terug op een geslaagde 4 editie. ,,We zorgen samen met de betrokken ondernemers voor een verantwoord menu met aandacht voor duurzaamheid en fairtrade. Om even stil te staan bij deze thema's en te bedenken wat wij zelf kunnen bijdragen aan een onze leefomgeving. Het aanschuiven aan tafel is dé plek om te ontmoeten, een gesprek aan te gaan, van gedachten te wisselen. Het is ontzettend leuk om te zien hoe mensen die elkaar niet kennen, elkaar vinden in een gesprek. Samen eten verbindt", aldus organisator Anika van der Kevie.

De Stadstafel is een initiatief van ondernemers Anika van der Kevie en Susan Schuddeboom in het teken van duurzaamheid en fairtrade. De tafelgasten nemen dan ook ieder hun eigen bord en bestek mee. Honderd gasten genoten afgelopen woensdag weer van het heerlijke menu dat was bereid met zoveel mogelijk duurzaam geproduceerde producten. De tafel wordt door diverse partners georganiseerd en de samenwerking is uniek. Dit jaar werd er gekookt door de horeca-ondernemers van Restaurant Metropole, La Caponnière en Olala Chocola. De leerlingen, van het Omnia College en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt via Stichting Syndion, verzorgden de bediening. ,,De unieke samenwerking door ondernemers, zorg en onderwijs maakt dit evenement nog waardevoller. Ook dat is voor ons duurzaam ondernemen", volgens de organiserende dames. Een deel van de opbrengst van deze avond draagt de organisatie af aan een lokaal en buitenlands goed doel.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie